Köylerde doğal ortamda beslenen tavukları alarak, Konya'daki çiftliğinde üretim yapan Kasalak,  hayvanları çiftliğe getirirken otomobilde rahat ettiklerini fark ettiğini söyledi ve  bu durumu fırsata çevirmeye karar verdi. Tavukları her gün aracıyla gezdirmeye başladı, böylelikle yumurtaların lezzetinin arttığını gözlemledi.

“LEZZETLERİ ARTIYOR”

Tavukların gezdirilmesinin yumurtaların lezzetini artırdığını dile getiren Kasalak, "Tavuklar stresten uzak, rahat bir ortamda yumurta üretiyorlar. Bu da yumurtaların lezzetine yansıyor" dedi.

“BU YÖNETEMİ DENEMEK İSTEYENLER VAR”

Tavukları gezdirdiği videolar sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü ifade eden üretici, videoları izleyen vatandaşlar, tavukların gezdirilmesinin yumurtaların lezzetini artırdığını ve bu yöntemi denemek istediklerini söyledi. Tavukları gezdirdiği için girdi maliyetlerinin de düştüğünü sözlerine ekledi.

"KÖPEK YERİNE TAVUK BAKSINLAR"

Baykar'ın göz bebeği görücüye çıktı Baykar'ın göz bebeği görücüye çıktı

İşini severek yaptığını kaydeden Mehmet Kasalak, evlerinin bahçeleri, balkonları olan vatandaşların ekonomilerine katkı koymaları için köpek yerine, tavuk ve koyun bakmalarını önererek, İnsanlara köpek maması üreten firmalar algı yapıyorlar, bu hayvanlara bir süre baktıktan sonra sokağa bırakıyorlar. Müstakil evi olan, bahçesi ve balkonu müsait olan vatandaşlara önerim koyun ve tavuk baksınlar. Üretime katkı koymakla birlikte cüzdanlarını da zenginleştirirler" dedi. 

Editör: Bilal Kayaaltı