Özel halk otobüsleri, işçi servisleri ve minibüslerin ayakta yolcu almamaları konusunda uyaran, para cezaları uygulayan Büyükşehir Belediyesi zabıtası, sosyal mesafenin ortadan kalktığı metro vagonlarında yurttaşların ayakta seyahatini görmezden gelmesi tepkilere neden oluyor. Zaman zaman otobüs, minibüs ve servis araçlarındaki yolcuları maske, mesafe ve temizlikle ilgili bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bursalıları metroda ayakta yolculuk yapmak zorunda bırakıyor, sağlıklarını tehlikeye atıyor.

AYAKTA SEYAHAT VAR, SOSYAL MESAFE YOK

Şehrin farklı noktalarında denetim yaparak, ayakta yolcusu ve kapasite fazlası olan sürücülere ceza kesen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin metro vagonlarını denetlemediğini söyleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayakta yolcu taşınmaması konusunda uyarılarını devam ettirmesine rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Erdoğan’ın uyarılarını takmıyor. Bizler, işimize giderken metroyu kullanmak zorundayız, her gün aynı manzara, sıkış tepiş, sosyal mesafe hak getire, bu manzaralar korona virüs salgınının artmasına neden oluyor’ diye tepkilerini dile getirdiler. Yolcular, yaşanan olumsuzluğun seferlerin arttırılmasıyla ortadan kaldırılmasını istiyor.İ

 Büyükşehir zabıtsı ve polis, işçi servisleri, özel halk otobüslerini denetliyor ama metro da seyahat edenler zor anlr yaşıyor. 

Editör: Haber Merkezi