Geleneksel hale gelen 2. Gaziantep Yiyecek Şenliği, 6-9 Ekim tarihlerinde Osmangazi ilçesi Çarşamba Pazar alanında gerçekleştirilecek. Şenlik öncesi lansman programı düzenleyen Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, "Doğduğumuz yeri doyduğumuz yere tanıtmanın en güzel yolu" diye tarif ettiği şenliğe Bursalıları ve Gazianteplileri davet etti. En kısa sürede Gaziantep’te Bursa’nın lezzetlerinin tanıtılacağı organizasyona imza atacaklarını söyledi.

HEMŞERİ GÜNÜ ADI ALTINDA KİRLİLİK

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, “Unesco gastronomi listesine giren öncü şehir Gaziantep esnafı ince eledik sık dokuduk. İyi bir saha ve titiz çalışmalar yaptık. Çıkar odaklı derneklerle, kazanç odaklı insanların bir araya geldiği, memleket günlerinin yapıldığı, hemşeri günlerinin yapıldığı, hijyenik ürünlerin olmadığı, vizyonsuzluklara, kalitesizliklere maalesef şahit oluyoruz. Bu işi kendi siyasi ikballeri için yapanlar var, Bursa’nın dışında da var. Biz bu kirliliğe son veriyoruz, tavizimiz yok. Esnafın kaliteli olmasına dikkat ettik, Gaziantep’in lezzetini damaklara yansıtanları topladık, seçtik. Gaziantepli hayallerin insanıdır, kaliteden ödün vermez. Unesco tarafından koruma altına alınan bazı ürünleri sizlere ikram ettik. 6-9 Ekim tarihleri arasında Çarşamba Pazar alanında kaliteli lezzetlerimizin tümünü Bursalılarla buluşturacağız” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE BURSA’NIN LEZZETLERİ TANITILACAK

Şengüloğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi, “Dünyada, ülkemizde ve Bursa’da yaşayan Gaziantepliler ile biz Gaziantep’in lezzetlerini tanıtmayı amaçlıyoruz, Bursa Allah’ın izni ile birinci sınıf bir gastronomi şehri olabilir. Buradan yola çıkarak, en kısa süre içinde Gaziantep’te Bursa’nın lezzetlerinin tanıtıldığı gastronomi festivali düzenleyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi