Hayvancılık yapan bir vatandaş yıllarca unutulmayacak eyleme imza attı.

Fotoğraflar: Hüseyin Tüccar

Bursa'nın Kestel ilçesi Kazancı Mahallesi’nde yaşayan Bayram Yazıcı, hayvanları için yaptığı ahırının AK Parti’li Kestel Belediyesi tarafından yıkılmak istenmesini protesto etmek için ineğiyle belediye önünde eylem yaptı. Köyde kaçak yapıların olduğunu söyleyen Bayram Yazıcı, kendi ahırının yıkılmak istenmesini belediye önüne bağladığı inekle protesto etti.

Üretime hayvancılık yaparak destek olan Yazıcı’ya vatandaşlar alkışlayarak destek olurken, polisin bir kişiyi yere yatırıp ters kelepçe takmaya çalışması tepkiyle karşılandı.

Başındaki hasır şapkası ve demokratik eylemiyle belediye görevlilerini şaşkına çeviren Yazıcı, yolu trafiğe kapattığı gerekçesiyle ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

KAÇAK VİLLALAR DURURKEN, TAHTA BARAKAYA YIKIM KARARI

Kazancı Köyü’nde hayvancılıkla uğraşan Bayram Yazıcı’nın yaptığı tahtadan ahır, Kestel Belediyesi tarafından yıkılmak istendi. Belediye, Yazıcıya para cezası keserek ahır için yıkım kararı çıkardı. Ceza ve yıkım kararına karşı çıkan Yazıcı, ineğini alarak belediye binasının önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

“BELEDİYEDEN TEK KURUŞ YARDIM ALMADIM”

İneğiyle belediye önünde yaptığı eylemde konuşan Bayram Yazıcı, “Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır yandaşlık yaparak kafasına göre yıkım kararı çıkarttı. Buyurun burada elimde bir sürü resim var. Bunları neden yıkmıyor? Çünkü bunlarla çıkar ilişkisi var. Ben AK Partili bir insanım, bu zamana kadar Ak Partiden başka yere oy vermedim. Herkes görsün, Önder Tanır denilen Başkan Ak Partiye nasıl zarar veriyor. Ben haksız olsam gelmezdim buraya, AK Partili olduğum için ilçe başkanlığınıza gittim. Hepinize gittim, bir yardım göremedim. Köyde saray gibi villalar duruyor. Hakim 'bunların hepsi yıkılacak' dedi ama duruyor. 2017’de benim evim yandı, belediyeden bir kuruş yardım almadım. Bana insanlar tahta verdi, kendime ev yaptım. Artık bıktım bu belediyeden bıktım! Tarım arazisi üzerine kaçak villalara izin veren bu Tanır AK Parti’ye nasıl zarar veriyor görün. Ben buradayım, Başkan buraya gelsin, arayın Vali gelsin, Kaymakam, Belediye Başkanı gelsin, ben buradayım” dedi.

 

ÖNDER TANIR: YAZICI ŞOV YAPIYOR

Yaşanan protestonun ardından yazılı açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, hayvancılık yapan Bayram Yazıcı’yı şov yapmakla suçladı. Protesto hakkına saygı duyduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi