Sürücüleri çileden çıkarak sıkışıklığa çözüm olabilmesi için Bursa'nın Acemler bölgesinde bulunan Soğukkuyu Köprüsü genişletiliyor. 

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Acemler aksı Soğukkuyu Köprü'nde yapılmaya başlanan şerit genişletme çalışmaları devam ediyor. Mudanya ve Soğukkuyu geçişini rahatlatmak için projelendirilen köprü, 14 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda 6 ayak ve 5 açıklıktan oluşuyor. İmalatında 65 kiriş bin 220 metre fore kazık ve 850 metreküp beton ve 750 ton demir kullanılıyor. Köprüyü genişletme çalışmasının mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ulaşım Bursa'nın en önemli konularından bir tanesidir. Aslında ulaşım her gelişen büyükşehrin önemli konularından bir tanesidir. Biz de bu çerçevede raylı sistemler, yeni yollar, köprüler, kavşaklar yaparak ulaşımı sorun olmaktan çıkartmaya çalışıyoruz. Mudanya ve Soğukkuyu geçişini rahatlatmak için projelendirdiğimiz köprümüz, 14 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda 6 ayak ve 5 açıklıktan oluşuyor. İmalatında 65 kiriş bin 220 metre fore kazık ve 850 metreküp beton ve 750 ton demir kullanılıyor. Nasip olursa nisan ayı sonu, mayıs ayı ortaları gibi burayı tamamlamış olacağız. Yunuseli'nde Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ne birbirine bağlantılı üç tane köprülerimiz var. Üçünün maliyeti 200 milyon lira civarındadır. Yılın ilk yarısı içerisinde haziran sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Ondan sonra Bursalı hemşerilerimiz bu geçiş noktasında oluşan duraksamayı ortadan kalktığını, ciddi rahatlama olduğunu hissedecekler. Bu rahatlama şimdiden hissedilmeye başladı. Bir miktar çevreye rahatsızlık vermiş olsak da uzun yıllar rahatlığını, keyfini yaşayacağımız bir ortamı da oluşturmuş olacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi