Temeliönceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atılan T2 tramvay hattı, nihayet hizmete girdi. Test sürüşlerinin Mayıs ayı sonunda başladığı, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı, T1 hattı ile entegre edilip Heykel–Terminal arası raylarla birbirine bağlanmıştı. İstasyon isimleri Kent Meydanı, Genç Osman, Beşyol, Fatih-Altınova, Bölge Adliye-Müftülük, Otokop-Orman Bölge, BUTTİM, Panayır, Yeniceabat, Meslek Yüksek Okulu ve Terminal olarak belirlenen hatla beraber, Heykel’den tramvaya binecek Bursalılar kesintisiz şekilde Terminal’e ulaşma imkanına kavuştu. 47 kilometre olan Bursa’daki raylı sistem hattı böylelikle 56,5 kilometreye çıktı.

YILDIRIM TRAMVAYI KULLANDI

T2 hattının hizmete açılması için düzenlenen törene katılmak için Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkanvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Otokop-Orman Bölge istasyonundan bindiği tramvayda vatman koltuğuna geçti. Kent Meydanı’na kadar tramvayı süren Binali Yıldırım’ın yanı sıra burada düzenlenen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, Bursa Milletvekilleri ve çok sayıda Bursalı katıldı.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN MÜJDELERİNE MAZHAR OLACAK”

Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’ya hizmet etmenin, verdikleri sözleri yerine getirmenin ve şehre eserler kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Raylı sistemi şehrin kuzeyiyle buluşturan T2 Tramvay Hattı’nı hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, Kent Meydanı- Terminal arasında hizmet verecek olan hattın toplam uzunluğunun 9 bin 445 metre ve 11 istasyona sahip olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Raylı sistemimiz 46 buçuk kilometreden 56 kilometreye çıkmış oldu. Devam eden Emek-Şehir Hastanesi ve akabinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelerine mazhar olacak yeni hatla beraber 70 kilometreyi bulmuş olacak. T2 hattının T1 hattıyla entegrasyonu sayesinde de şehir merkezi ile Terminali raylarla birbirine bağlamış oluyoruz. Adliye, müftülük, emniyet ve belediyenin şantiye binaları, GUHEM, TÜYAP Fuar Merkezi, Bilim Teknoloji Merkezi, BUTTİM ve çeşitli alışveriş merkezlerinin güzergâh üstünde olduğunu bilmeliyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi