Bursa'ya tren gelmesi için büyük mücedeleler veren CHP önceki dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, sonsuzluğun sahibine uğurlandı. 

Uzun süredir kanser tedavisi gören TBMM 22’nci ve 23’üncü dönem CHP Bursa milletvekilliği yapan Kemal Demirel, önceki gün yaşamını yitirmişti.

Demirel için ilk tören Nilüfer Belediyesi bahçesinde yapıldı. CHP İl Başkanı İsmet Karaca yaptığı konuşmada, “Kemal ağabey hızlı tren yürüyüşü için hastaneden izin almıştı. Bursa’ya tren gelmesi için mücadele eden bir isimdi. Ruhu şad olsun” dedi.

Cenaze merasimine Nilüfer Belediye Başkanı Tugay Erdem, milletvekilleri, partililer, iş insanları, kültür ve sanat camiasından tanınmış isimler iştirak etti.

Kemal Demirel’in naaşı daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Cami’ne getirildi. Bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Öğlen namazının ardından Demirel için helallik alındı, kılınan cenaze namazının ardından Demirel’in cenazesi Bademli Mezarlığı’nda toprağa verilerek, ebediyete uğurlandı.

Demirel, sevenlerinin omuzunda cenaze aracına kadar taşındı.

Türk bayrağına sarılı olan Kemal Demirel'in taburuna Bursaspor atkısı bırakıldı.

Ölümüyle herkesi üzen Kemal Demirel'in cenaze törenine CHP Bursa Milletvekillerinden Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Prof. Dr. Lale Karabıyık, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Demir, AK Parti Milletvekili Refik Özen ve Demirel'in yakınları katıldı.

Editör: Haber Merkezi