İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında gündeme dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, günlerdir söndürülemeyen yangınlar nedeniyle Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırırken, bir başka yangının da ekonomide olduğunu söyledi. Türkiye’nin yandığını kaydeden Tatlıoğlu, İYİ Parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzük 7. maddenin Meclis Başkanı’na verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde Başkan Mustafa Şentop’u Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmasını istediklerini belirtti.

‘ŞİMDİ TOPLANMAYACAKSA NE ZAMAN TOPLANACAK?’

İçinde bulunulan durumun bir milli felaket olduğunu, yüz bin hektarı aşkın ormanın yandığını ve can kaybının dokuza yükseldiğini söyleyen Tatlıoğlu, “Eğer bugün toplanamayacaksa TBMM’nin, ne gün toplanmalıdır? Bu nedenle toplanmayacaksa da hangi nedenle toplanmalıdır? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin vekilleri acilen bu konuyla ilgili toplanmalı ve ortak bir komisyonla bu meseleyle ilgili eksikler ve yarın için ne yapılabiliri konuşmalıdır” dedi.

‘SIFIR UÇAKLA YANGIN SÖNDÜRÜLÜYOR’

İki yıl önce İzmir’de yaşanan yangınlar nedeniyle yangın söndürme uçaklarıyla ilgili ciddi tartışmalar olduğunu hatırlatan Tatlıoğlu, “Tekrar ediyorum, iki sene önce tartışılmasına rağmen iki sene sonra gördük ki Türkiye sıfır uçakla yangın söndürme mücadelesindedir. Halbuki günümüzde orman yangınlarında uçak yok demek, bir savaşa barutsuz girmek gibidir ve büyük bir eksikliktir” diye ifadeler kullandı.

Birkaç gündür hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hem de Türkiye’yi yönetenleri izlediğimizi söyleyen Tatlıoğlu, söyleyeceklerinin yalnızca ‘Bu kadar cehalet ancak eğitimle mümkündür” olduğunu ifade ederken, sorunun ise milletten kopmakla ilgili olduğunun altını çizdi.

‘MİLLETİMİZ MALINI VE CANINI KAYBEDİYOR’

Yangınlarla beraber ülke gündemine tekrar giren ve Saray’a ait uçakları hatırlatan Tatlıoğlu, “Sarayın emrine amade sayıları on üçü geçtiği söylenen uçakların bir tanesi, ortalama fiyatla kırk tane yangın söndürme uçağı ediyor. En pahalısında, günün en yüksek teknolojisinden olsa, on beş tane yangın söndürme uçağı ediyor. Bugün Türkiye’ye Avrupa’dan, 1 Hırvatistan’dan 2 tane de İspanya’dan yangın söndürme uçağı inmiş ve İspanya’dan inenlerin benzerleri Türk Hava Kurumu’nun ve Türkiye’nin hangarlarında yatmakta. Bu nedenle milletimiz hem malını kaybediyor hem de canını kaybediyor. Diğer taraftan da yangın söndürmeye uğraşıyor” dedi.

‘EKONOMİ DE YANIYOR’

Konuşmasında ekonomiye dair de konuşan Tatlıoğlu, bir başka yangının da ekonomide olduğunu söyledi. 27 OECD ülkesinin ortalama yıllık enflasyonu 2.6, Türkiye’nin temmuz enflasyonunun ise 1.80 olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin 8 katı, kendine benzeyen gelişmekte olan ülkelerin 5 katı yüksekliğinde enflasyon oranına sahip olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “ENAG’ın -Türkiye’de çok saygın bir akademik çalışma grubudur, enflasyon araştırma grubudur- temmuz enflasyonu 4,89’dur. Ve bu anlamda Türkiye’de enflasyon yaklaşık yüzde 40’lara dayanmış durumdadır. Bütün bunlarla beraber, orta ve dar gelirli grupların enflasyon rakamları Türkiye’de, orta ve dar gelirlinin hayat pahalılığını ve hayatını idame ettirmelerinin nasıl bir cendereye dönüştüğünü görmekteyiz.”

‘KORUAN TEK ŞEY ERDOĞAN’IN KOLTUĞU’

Korunan tek şeyin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidar koltuğu olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, “Bugün genel olarak bakıldığında ne ormanları ne kadınları ne gençleri ne de vatandaşları koruyamayan bir iktidar var. Korunan tek şey Erdoğan’ın iktidar koltuğu. Türkiye bu siyasal iklimden bir an önce kurtulmak zorunda’ dedi.

Editör: Haber Merkezi