14 Mayıs'taki seçim kampanyasında  Bursa'da belirlenen yerlere  afiş asarken gözaltına alaınan ve ardından haklarında dava açılan CHP'li gençler yargıç karşısına çıktı.

CHP Bursa İl Sekreteri Oktay Kartalkaya ve yargılanan gençler adına Aytaç Şahin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haklarında kamu davası açılan Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi Mert Can Yıldız, Emrecan Küçükaslan, Onur Polat, Aytaç Şahin, Furkan Yavuz ve Şahin Emir bugün hakim karşısına çıktı.

Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu

 “TAMAMIYLA POLİTİK”

CHP Bursa İl Sekreteri Oktay Kartalkaya’nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: “Hafızamızı yeniden canlandıralım. O gün diğer adayın kamu binalarında afişleri var mıydı? O gün bir diğer adayın kamu ve yasak olarak nitelendirilen yerlerde broşürleri, afişleri ve diğer materyalleri var mıydı? Ondan sonra bugün buradaki yargı kararını bir daha göz önünde bulunduralım. Bugün arkadaşlarımızın yargı önüne çıkartılmasının tamamıyla politik olduğunu düşünüyoruz. Ve ne olursa olsun tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu söylüyoruz.”

“RÜŞVET VE MAFYA VURGUSU”

Hakim karşısına çıkan CHP’li gençler adına konuşan Aytaç Şahin’in açıklaması ise şu şekilde: Aciz gelecek katillerine, mafyalaşmış çetelere rağmen biz Cumhuriyet Halk Partili gençlerin ve burada bizlere dayanışma gösteren herkesin bir yemini var. Çocuklarımızın geleceklerine dair yeminimiz var. Geçtiğimiz seçim sürecinde Altı oklu bayrağın ve tarihin bizlere verdiği sorumluluktan arkadaşlarımız ile birlikte şu ana kadar hiçbir şekilde geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Sessizlik sarmalına teslim olmuş bir yandaş olarak değil, rüşvet zincirine bulaşmış anayasayı by-pass etmeye çalışan bir piyon olarak değil, mafyalaşmış bir çete lideri olarak değil, O salona Cumhuriyet Halk Partili olmanın gururunu taşıyan yurtseverler olarak, Kuvayi Milliye geleneğinin cesareti ile gireceğiz.

“SİNDİRME ÇABASI BOŞUNADIR”

Bir avuç genç olarak ‘mazot 40 TL olacak,’ ‘dolar 30 TL olacak,’ ‘ev kiraları yüzde yüz artacak’ dediğimiz için; ‘anayasanın ilk dört maddesi değişmeli,’ ‘bekar ve dul kadınlar sahiplendirilmeli’ sloganlarını seçim bildirgelerine koyan, karanlık zihniyetlerin meclise girmesine karşı mücadele ettiğimiz için yargılanacağız. Türk yargısının hali malumunuzdur. Haftalardır yargıda rüşvet krizi, üst mahkemelerin anayasayı by-pass hali ortadadır. Yargı adına bu durum utanç vesikasıdır. Ve bugün Bursa’da kendilerini Ankara’da ağababalarına gösterme çabası ve terfi talepnamesi olarak bizlere bu iddianameyi hazırlayan mahkeme şunu bilsin ki bu zapt etme ve sindirme çabası boşunadır. Bizleri korkutmaya çalışanların çabaları boşunadır. Bu dava bizlerin onur madalyası, şeref madalyasıdır.”

5 CHP’li üyenin duruşması 9 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Editör: Bilal Kayaaltı