Anadolu turu kapsamında Bursa’ya gelen İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, Ulu Cami’de Cuma namazı kıldı. İbadethanenin batı ve doğu kapılarında İmamoğlu’nun bekleyenler izdiham oluşturdu.

Namaz çıkışı halkın sevgi gösterileri ve “Ekrem Başkan” sloganlarıyla karşılaşan İmamoğlu, havlucular çarşısı esnafını ziyaret ederken, bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan lehinde slogan attı. Polis yaşanan gerginliği büyümeden önledi. Programında Kapalı Çarşı’yı ziyareti olan İmamoğlu, insan seli karşısında sadece havlucu ve saatçı esnafıyla selamlaşa bildi.

Bazı işyeri sahipleri izdihamdan vitrin camları zarar görmemesi için kepenkleri indirmek zorunda kaldı.

İmamoğlu, buradaki ziyaretinin ardında Atatürk Caddesi’nde yöneldi, cadde kalabalık yüzünden kısa süre trafiğe kapandı.

PROVAKASYON ÖNLENNDİ

Bazı esnafların, İmamoğlu’na yönelik provokatif sloganları sağduyulu davranan CHP’nin üst düzey yöneticileri ve polis tarafından önlendi. İBB Başkanı daha sonra Nilüfer ilçesine hareket etti. İmamoğlu, geceyi Bursa’da geçireceği öğrenildi.

BOZBEY: BEN BURSA BÜYÜKŞEHİR ADAYIYIM

Ekrem İmamoğlu’nun çarşı ziyaretine eşlik eden önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sorulan bir soruya, “Bursa Ekrem İmamoğlu’nun bağrına bastı. Coşku çok büyük, mahşeri bir kalabalık var” diye cevap verdi. Bozbey’e erken seçimle ilgili sorulan soruya ise, “Ben Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağım” yanıtını verdi.

 

Editör: Haber Merkezi