Haziran sonunda Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile birlikte sezonu açan Bursaspor, ilk etap çalışmalarını tamamladı. Yarın ikinci etap çalışmaları için Afyon’a hareket edecek olan Timsah, 8-19 Temmuz tarihleri arasında bu şehirde hazırlıklarını sürdürecek. Yeşil Beyazlılar, 22 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında da Bolu’da yapacağı kamp ile kampı noktalayacak.

Teknik direktör Mustafa Er, geçtiğimiz sezonun başında da yaptığı açıklamalarda ilk haftaların çok önemli olduğunu dile getirmişti. Bu sezon da lige iyi başlangıç için sezon başı çalışmalarını önemsediklerini kaydeden genç teknik adam, her anlamda hazır olmak istediklerini belirtti. Transfer engeli nedeniyle henüz takıma takviye gerçekleştiremeyen Bursaspor’da, engelin kaldırılması halinde Er de ilk kez kendi kadrosunu oluşturabilme şansını yakalayacak.

Bursaspor’un, son 5 sezonda mücadele verdiği Süper Lig ve TFF 1’inci Lig’deki ilk 5 haftalık periyotları ise dikkat çekici. Bu süreçteki en iyi dönemini, 2016/17 sezonunda gerçekleştiren yeşil beyazlılar, ilk 5 haftayı 12 puan ile tamamladı. İlk 5 haftalık dilimde; 2017/18 sezonunda 9 puan, 2018/19 sezonunda 4 puan, 2019/20 sezonunda ise 9 puan toplayan Bursaspor, geçtiğimiz sezon bu süreci ise 7 puan ile tamamladı.

TRANSFER TAHTASI AÇILACAK MI?

Bu arada teknik heyet ve oyuncular, yeni sezona ilişkin çalışmalarına devam ederken; yönetim de diğer yandan transfer engelini kaldırmak için yoğun çaba harcıyor. Kulüpten alacakları bulunan kişi ve kurumlarca görüşmeler devam ederken, ikinci başkan Emin Adanur geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Mutlu, huzurlu ve bol sürprizli bir hafta sizi bekliyor” ifadeleriyle taraftarı heyecanlandırdı. Bursaspor’da yakın süreçte, transfer engeline dair gelişmelerin de yaşanması bekleniyor.

Uludağ’da bundan 35 yıl önce Bursaspor başta olmak üzere, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımlar kamp yaparak yeni sezona hazırlanıyordu. 2018 Ocak ayında Uludağ’da yapılan ve adı ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ olan programda Uludağ’ın yılın 12 ayı kamp merkezine dönüşeceği belirtilmişti. Çalıştay, konuşmalardan öteye geçemedi.

Editör: Haber Merkezi