Ergin Parlar’ın Bursa’nın Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi Osmanbey Çıkmazı’ndaki evinde istirahat ederken rahatsızlandığı belirtildi. Yakınlarının 112 Acil’e haber vermesinin ardından eve gelen sağlık ekipleri, 59 yaşındaki futbol adamının yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Futbol yaşamına 1978 yılında Bursaspor altyapısında başlayan Ergin Parlar, Sönmez Filametnspor’da forma giydikten sonra Bursaspor A takımında forma giydi. Yeşil beyazlı formayla başarılı sezonlar geçiren Parlar, İstanbul temsilcisi  Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sarıl laciverlilerin 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonundaki efsane kadroda da yer aldı.

Ergin Parlar, yanı sıra Kütahyaspor, İstanbulspor, Eyüpspor, Küçükçekmecespor ve Mudanyaspor'da forma giymişti. Parlar, farklı kulüplerde antrenörlük de yapmıştı.

Bursaspor Kulübü, eski futbolcusu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün mesajında, "Eski futbolcumuz ve antrenörlerimizden Ergin Parlar’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Bilal Kayaaltı