Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen ÇGD Bursa’nın Olağan Genel Kurulu’nda eski başkanlardan Yüksel Baysal’ın listesi yapılan oylamada göreve geldi.

Divan Başkanlığını Tayfun Çavuşoğlu'nun yaptığı ÇGD Bursa Şubesi seçimine CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimili, İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, HDP Bursa İl Yöneticisi Abdulkadir Karabağ, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Birleşik Kamu İş Bölge Temsilcisi Özkan Rona, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Melike Baysal katıldı.

Yapılan seçimin açılışında konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz, ÇGD’nin kurulduğu günden bu yana gazetecilik değerlerini koruma mücadelesi verdiğini söyledi. Siyasetçiler ve STK yöneticileri de sırasıyla söz aldığı kongrede, özgür gazeteciliğin önemine değindiler.

“KALEMİNİ SATMAYAN GAZETECİLER BURADA”

Yapılan seçimin ardından konuşan ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, ÇGD geleneğini geçmişten bugüne sürdüren gazetecilerin ve yeni nesil gazetecilerin birlikte ve örgütlü olarak mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Baysal, “Derneğin geleneğini oluşturan aslında biraz da isimleri oluyor. Her daim yanımızdalar, beraberiz. Bu geleneği sürdürmemiz önemli. Hiçbir dernekte böyle bir gelenek yok. Boyun eğmeyen gazeteciler burada, bunu görüyoruz. Kalemini kıracak ama satmayacak gazeteciler burada. Yeni dönemde, yönetimdeki gazeteciler bunu sürdürecek. Ekibimiz güçlü ve yeni bir ekip” dedi.

ÇGD Bursa Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

1-Yüksel Baysal (Başkan)

2-Aysın Komitgan (Başkan Yardımcısı)

3-Burak Demirci (Sekreter)

4-Pelin Akdemir (Sayman)

5-Tolgay Ataokay (Üye)

6-Onur Fidansoy (Üye)

7- Ebru Taşdemir (Üye)

8- Rabia Deniz (Üye)

9- Serhat Tezcan (Üye)

10- Zeynep Çelik (Üye)

Editör: Haber Merkezi