Kemal Kılıçdaroğluna partisinin içinden istifa sesleri yükselmeye devam ediyor. Ekrem İmamoğlu, değişimin şart olduğunu, MKY değişikliği ile değişimin gerçekleşmiş olmadığına dikkat çekti.

İBB Başkanı İmamoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yaşananlar bir özeleştiri ve bir muhasebe gerektirir. Yapılması gereken hassas alanlar vardır. Şunun altını çizelim. Ne yazık ki 9 yılda üç kez seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra da şunu yapamayız. Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli partisidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran siyasi partidir. Çok partili döneme geçiş yapan partidir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi irtifa kaybedebilecek bir parti asla olamaz. O bakımdan en üst seviyede bu sürecin irdelenmesi şart. Bu tabii genel merkezinden en ücra köşedeki örgütüne kadar bu muhasebenin şart olduğunun altını çizmek gerekir. Siyasete girdiğim her an itibariyle toplumun beklentisini çok önde tutan bir süreci yaşadım kendi ruh halimde. Bunu yaşamaya da devam ediyorum. Her zaman milletimiz ülkemiz her şeyin önünde durmuştur. Benim anlayışıma göre. Kaldı ki siyasi partilerin asla bir araç olmadığını bir amaç olduğunu her ortamda sıklıkla dile getirdim. Ben bu felsefeyi temsil etme konusunda kararlıyım.

Değişim meselesi önemli değişim çok önemli bir kavram. Ben geçtiğimiz hafta açıklamada aslında çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Bir topyekün bir değişim anlayış değişim, köklü bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde duruyorum. Değişimi en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Değişim sadece bir kurul bir heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, toplum tarifliyor. İnsanlar istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Kulağımızın açık olması toplumun her kesimini dinlememiz ve her kesimin ne istediğini anlamamız gerekiyor.

Editör: Bilal Kayaaltı