Yerel seçimler öncesi Türkiye’de siyaset ısınmaya başladı. AK Parti’nin Ankara’daki Olağan Kongresi’nde yeni MKYK üyeleri belli oldu. Birçok yeni isim listeye girdi. 24 ve 25’inci dönem Bursa Milletvekili, iş insanı  Önder Matlı’da listede yer aldı.  14 Mayıs’ta vekil yapılmayan son başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da üstü çizildi, listeye giremedi. 


AK Parti'nin seçim startının verildiği program Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.

ANNE SÜRPRİZİ
Salonu dolduran partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşması için kürsüye geldiği sırada annesi ile görselinin yer aldığı bir koreografi gerçekleştirdi.

Refik Özen: Kudüs'ün özgürlüğe kavuştuğunu göreceğiz Refik Özen: Kudüs'ün özgürlüğe kavuştuğunu göreceğiz

Salonun orta bölümünde partinin kurucuları, MYK ve MKYK üyeleri, parti kurul üyeleri, TBMM Başkan Vekili, TBMM Grup Başkanı ve vekilleri, eski TBMM başkanları, eski bakanlar, genel merkez kadın ve gençlik kolları üyeleri ile davetliler için oturma düzeni oluşturuldu.

CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın açılış konuşmasını yaparken memur emeklilerine dair, "Yeni müjdeyi açıklayacağız" dedi. Yeni iyileştirme için İlk Bakanlar Toplantısı'nı işaret eden Erdoğan, "Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmalarını yapıyor ve ilk Kabine Toplantısı'ndan sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, İsrail ve Hamas arasında başlaya çatışmalara dair,  her iki tarafı da itidalle hareket etmeye çağırdı.

İşte Erdoğan'ın kongrede yaptığı tarihi konuşma: 

"Bir beyaz rahmettir, bir yeşil murat. Görmeyen ne bilir bu sevdayı. Tüter buram buram, yücelir kat kat..

Salonumuzun dışında ülkemizin ve dünyanın dört bir yanın gönlüyle kalbiyle burada olan değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kongremize gelen devlet başkanlarına, bakanlara ve parti temsilcilerine hoş geldiniz diyorum.


Bu sevda Türkiye yüzyılını inşa etme sevdasıdır. Bu sevda Türkiye bin yılına yürüyüş sevdasıdır. Bu sevda yok sayıldıkça daha çok var olanların sevdasıdır. Bu sevda ülkesi ve milleti için gözünü kırpmadan canını ortaya koyanların sevdasıdır. Bu sevda daha doğmamış bebeklerin sevdasıdır. Bu sevda her seçimde sandıklardan partimizi birinci çıkaran ana kadememizin, AK Parti'ye gönül veren herkesin sevdasıdır. Bu sevda ülkemizin beka mücadelesinin adı olan Cumhur İttifakı'nın sevdasıdır. bu sevda insanlığa örnek olan aziz milletimizin sevdasıdır.

Bize haysiyetli, basiretli ve asil bir millet olduğumuzu hatırlatan bu sevda Şanlıurfa'nın, Tekirdağ'ın, Tunceli'nin, Van'ın sevdasıdır. Gönül sevdamızı kucaklayan bu sevda Lefkoşa'da Karabağ'a kadar, kader ortaklığı olan necip bir milletin sevdasıdır.

Bu yüce sevdayı gönlünün en mutena köşesinde taşıyan değerli kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyorum. AK Parti'nin verdiği mücadeleye destek sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti çatısı altında ülkeye hizmet verip ebediyete intikal etmiş kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.

14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi asla unutmayacağız. Bu seçimlerde milli iradeye sahip çıkan her bi r kardeşime tekrar teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde omuz omuza mücadele ettiğimiz Cumhur İttifakı'ndaki kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde bu kararı tekrar sergileyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin muştusunu bir kez daha cümle aleme ilan etmeye hazır mıyız? Türk düşmanlarının ne dediğine bakmadan durmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Güven ve istikrar iklimini, takrir etmek başta olmak üzere milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhur'la Cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi özgürlükçü bir anayasayı ülkemize kazandıracağız. Siz yeter ki bu aşka, inanca sahip olun biz teslim almaya hazırız.

Deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini inşa edeceğiz. Milli bünyemizi, aile kurumumuzu yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin yükünü kurutacağız. Biz LGBTİ tanımıyoruz.

Yanlış haberlerle gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Tek bir insanımızın bile burnunun kanamasına rıza göstermeyeceğiz. PKK'sından FETÖ'süne kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ikazının vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığımız korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.

Terörle mücadelemizi sürdürürken diplomatik çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Bölgemizdeki tüm ülkelerle diyalog ile çözmenin gayretindeyiz.

HAMAS'IN BAŞLATTIĞI OPERASYON
Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen olaylar ışında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerime yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkileyen hayat pahalılığını çözmekte kararlıyız. Ömrümüz yeterse biz, yetmezse gençlerimizin gayretiyle hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Bu bayrak yarışında son 21 yılda da olduğu gibi en önde sizler yer alacaksınız. Bazıları, nasıl olup da partimizin hep birinci çıkabildiğini anlayamıyor.

"YAPILANLARI GÖRMÜYORLAR"

Halbuki son 21 yılda kat edilen demokrasi mesafesine baksalar görecekler. Bunların gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar. Ama böyle bir dertleri yok. Bir baksalar 15 Temmuz gibi destanları nasıl yazdığımızı görecekler. Kimsesizlerin kimsesi olduğumuzu görecekler. Bir baksalar turizmde 51 milyonun üzerinde nasıl turist getirdiğimizi görecekler. Ülkemizi 1 milyon doların üzerinde milli gelire çıkardığımızı, dünyada 11. sıraya çıkarttığımızı görecekler.

Bir baksalar, ülkemizi dünyanın önemli savunma sanayi ülkesi arasına soktuğumuzu görecekler. En düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler.

"EMEKLİLERE MÜJDE"
Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmalarını yapıyor ve ilk Bakanlar Toplantısı'ndan sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız.

Kimse uğraşmasın Türkiye'nin bu noktadan geri dönüşü asla olmayacaktır. Bugün bir kez daha ilan ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türk milletinin binlerce yıllık birikimine engel olamayacaksınız. Zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Türkiye'nin ortak aklı AK Parti dimdik ayaktadır. AK Parti'nin her kongresi bir değişim rüzgarına şahit olur. Bu kongrede yeni bir değişimi AK Parti'de göreceksiniz.


Bugünkü kongremizde de merkez karar ve yönetim kurulumuzda aynı heyecanı tekrar yaşayacağız. Devam edenleri ve yeni vazife alacak arkadaşlarımızı da göreceğiz. Daha nice zaferlerin bizi beklediğine inanıyorum. Ne zaman ki değişim irademizi kaybederiz işte o zaman bir kısır döngüye dönüşürüz."
 

Editör: Bilal Kayaaltı