Enflasyondaki artış ve beraberinde yaşanan hayat pahalılığı vatandaşı perişan etmeye devame diyor. 

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Rumeli Hisarı'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Onur Yavuzyılmaz (24), 2 arkadaşıyla, pandemi döneminde Şuayip ve Sevgi E. çiftiyle anlaşarak evlerini 2 bin 500 lira karşılığında kiraladı. Bir sonra ise ev sahibi ile anlaşarak kirayı 3 bin 500 TL’ye çıkardılar.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Geçtiğimiz sene ev sahibi çift, gençlerin kirasını 5 kat artırmak istedi. Gençlerin teklifi kabul etmemesi üzerine ev sahibi ile aralarında anlaşmazlık başladı. Bu süreçte, iddiaya göre ev sahibi çift, gençlere tehdit ve hakaretlerde bulundu. Olayın yargıya taşınmasıyla mahkeme öğrenci gençlere tahliye kararı verdi. Ancak gençler bir üst mahkemeye başvurarak sonucun çıkmasını beklemeye başladı.

Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı

PARA DEĞER KAYBETTİ

Hayat pahalılığı ve paranın değer kaybetmesinden dolayı kiranın komik bir rakama dönüştüğünü belirten ev sahibi kadın Sevgi E,  kiracısı Onur Yavuzyılmaz’ı sokakta görünce, elindeki fırça sopasıyla  gencin üzerine yürüyen kadın, "Evimden çıkacaksın", "Vurdum mu gebertirim" diye bağırdı. Kameraya yansıyan saldırı anında kadının gence vurduğu, gencin küfür etmesi üzerine kadın daha da sinirlenerek gence vurmaya devam ettiği görüldü.

Editör: Bilal Kayaaltı