Fenerbahçe, Galatasaray'a evinde şampiyonluk şansı tanımadı, Okan Buruk'un öğrencilerini kendi evlerinde 1-0 yendi. 

Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta karşı karşıya gelen Galatasaray,  rakibi karşısında vasat bir oyun ortaya koydu. Sarı- Lacivertli ekip ilk yarının 22’nci dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleden 1-0 galip ayrılmasını bildi.

Hafta içinde eleştirilerin odağında olan İsmail Kartal, alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Derrick Köhn, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Hakim Ziyech, Mauro Icardi.

Fenerbahçe XI:Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi, Djiku, Fred, Mert Hakan, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

İki takımın yüksek tempoda başladığı mücadele yer yer sert müdahalelere sahne olurken 5. dakikada Mertens, 12. dakikada ise Djiku topsuz alanda Torreira’ya yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. Pozisyonun ardından çıkan tartışmalarda Osayi Samuel ve Barış Alper Yılmaz’a da sarı kart gösterildi.

22. dakikada Djiku, atağa çıkan takımımızda Lucas Torreira’yı düşürerek ikinci sarısını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kırmızı kartın ardından daha önde oynamaya çalışan Fenerbahçe, oyunu yarı sahasında karşıladı.

35’te Hakim Ziyech’in sol kanattan içeriye gönderdiği serbest vuruşta Barış Alper Yılmaz çok müsait pozisyonda kafasıyla dışarıya gönderdi. Sarı-lacivertli takım uzaktan etkisiz şutlarının dışında en etkili pozisyonunu 41. dakikada yakaladı. Mert Hakan’ın sağ çaprazdan ceza sahası içine ortaladığı topta bomboş durumdaki Fred'in tekte yaptığı yaptığı vuruş direğin dibinden dışarıya gitti.

Büyükekşiye bir tokat daha! Liyakatsızlığa... Büyükekşiye bir tokat daha! Liyakatsızlığa...

44. dakikada rakip takım tekrar kalemize gelirken Nelsson’un kritik müdahalesiyle tehlikeyi savuşturduk. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda rakip sahaya daha fazla giren takımımızda 49’da Icardi’nin şutu savunmada Oosterwolde’ye takıldı. 59. dakikada Hakim Ziyech sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

İki takımın da fazla pozisyona giremediği karşılaşmada Fenerbahçe kornerden şans golü buldu. Szymanski'nin arka direğe ortasında Muslera boşa çıktı ve Köhn’e çarpan top filelere gitti: 0-1.

73’te Derrick Köhn ve Kerem Demirbay oyundan çıktı. Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu oyuna dahil edildi. 80’de ise Victor Nelsson yerine Wilfried Zaha girdi. Son olarak ise 84’te Hakim Ziyech ve Dries Mertens yerine Carlos Vinicius ve Tete girdi.

7 dakikalık uzatmalarda Zaha, Tete ve Vinicius ile girdiğimiz pozisyonlar sonuçsuz kaldı ve rakip takım mücadeleyi 1-0 kazandı.

Konyaspor deplasmanıyla ligi tamamlayacak olan Galatasaray’a şampiyon olması için 1 puan yetecek.

Editör: Bilal Kayaaltı