Çelik, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık” şeklinde ifadeler kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, helalleşme konusunda yeni bir adım atacaklarını duyurmuştu.

“Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu” diyen Kılıçdaroğlu, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz” ifadeleriyle kanun teklifi hazırladıklarını ve TBMM’ye sunacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notuyla bir video paylaştı.

Videosunda Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a hitaben “CHP grubu eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarayın da samimiyet turnusolü bu? Bakalım onların tutumu ne olacak” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından AK Parti'den bir hamle geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşamba günü yapacağı grup toplantısında hak ve özgürlükler kapsamında tarihe geçecek bir konuşma yapacağını belirtti.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır.

Editör: Haber Merkezi