Eski CHP milletvekili Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Karadeniz turuna başladı.  İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği kapatılsın çıkışınasert tepki gösterdi.

'ONLAR BİZİM İÇİN ÖLÜYORLAR'

Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasına yönelik çağrısına ilişkin konuşan İnce, şunları söyledi: "Sayın Bahçeli, doktorlar bu memleketin akıllı evlatlarıdır. Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek. Onlar biz ölmeyelim diye ölüyorlar. Onlar çoluk çocuğunu evde bırakıp bizi iyileştirmek, bizi yaşatmak için ölüyorlar. Tıp fakültesine yüksek topuklu, arkasına basılmış ayakkabı ile girilmez. Tıp fakültesine yüksek puanlı sınav belgesi ile girilir. Sayın Bahçeli bu memleketin akıllı çocuklarını daha fazla üzme."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemini 'haince' diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapatılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu. 

Bunun çağrının ardından TTB'nin sosyal medya hesabından Bahçeli'ye tepki gösterilmiş, yapılan açıklamada "İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: Haber Merkezi