Torpilin ve liyakatsiz kişilerin Diyanet’te görev yapmasına kamuoyunda tepkiler devam ederken, Hollanda'nın Lahey kentinde HDV Ahi Evran Camisi'nin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gurbetçi vatandaşlarla da bir araya geldi, önemli açıklamalar yaptı.

EĞİTİM VE BİLİM

HDV Ahi Evran Camisi konferans salonunda düzenlenen iftar programında konuşan Erbaş, "Bu ana kadar olduğu gibi camilerimizi eğitimle, bilimle, bilgiyle, hikmetle, irfanla değerlendirmeliyiz. Çünkü bizim dinimiz ilim, irfan, bilgi, hikmet dinidir. Bizim dinimizin iki önemli kaynağının birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi sünnet-i seniyedir" şeklinde ifadeler kullandı.

“İSLAM EN BÜYÜK NİMETTİR”

"Müslüman, elinden ve dilinden emin olunan kimsedir" hadisine hatırlatan Ali Erbaş sözlerine şöyle devam etti:

“Müslümanlar olarak gayrimüslimlerle komşuluk yapıyoruz. Medine'de Peygamber Efendimiz aleyhissalâtü vesselâm gayrimüslimlerle birlikte yaşadı. Onun hukukunu oluşturdu. Medine Sözleşmesi, bunun hukukunun dünya genelinde oluşturulmuş olan prototipidir. Bugün biz kendimizi öyle güzel tanıtalım ki dinimizi öyle örnek yaşayalım ki bize bakan İslam’a heves etsin. Bize bakıp da Müslümanlıktan soğuma olursa bunun vebalini biz taşıyamayız. İslam yeryüzüne gönderilmiş en büyük nimettir” diyen Başkan Erbaş, “İslam, Hazreti Adem’den Hazreti Muhammed Mustafa Efendimize (s.a.s.) kadar bütün peygamberlerin getirdiği dinin ortak adıdır. Rabbimiz İslam’ın en büyük nimet olduğunu ayet-i kerimesinde; ‘Ben üzerinizdeki nimetimi tamamladım.’ buyuruyor. Buradaki nimetin adı İslam’dır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi