Türkiye Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası (TEÜS) Genel Başkanı Cihan Kolivar, yüksek maliyetler nedeniyle fırınların 10 güne kadar kepenk kapatmaya başlayacaklarını söyledi. Başkan, bugünden itibaren İstanbul’da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satacaklarını belirtti.

Doğal gaz, elektriğe gelen büyük zamlar, çiftçilerin para kazanamadığı için tarlasını ekememesi dar gelirliyi vurdu. Sözcü‘den Taylan Büyükşahin’e konuşan Kolivar, yüksek maliyetlerin un fiyatlarını da vurduğunu belirterek, fırınların 10 güne kadar kepenk kapatmaya başlayacaklarını ifade etti. 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 200 TL’den 360 TL’ye çıktığını söyleyen Kolivar, fırınların un alamamaya başladığını ve böyle giderse ekmek üretiminin büyük riske gireceğini anlattı. Kolivar, bugünden itibaren İstanbul’da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını ifade etti.

ÇÖZÜM DESTEKTE

Zammın fırınlar açısından çözüm olmadığını vurgulayan Kolivar, vatandaşın alım gücünün zayıfladığını, bu yüzden doğalgaz, elektrik ve su gibi faturalarda devletin indirim yapmasını beklediklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi