Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde yeni anayasa çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım" açıklaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Erdoğan, Akşener'in "Başbakanlığa adayım" açıklamasını, CHP'nin HDP ile "üstü kapalı" gerçekleştirdiği ortaklığa bağladı. "HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu inkarı mümkün olmayan bir gerçek. İYİ Parti'nin bu gerçeğe kör, sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da esasen bu trajikomik görüntüyle ilgilidir. HDP tarafı hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiği bundan sonra da aynı sistemle yönetilmeye devam edeceği gün gibi aşikarken hayali bir makama talip olunmasının gerisinde bu vetonun bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunu salgın döneminde yaşadık. Gelişmiş ülkeler dahil pek çok devlet hala süren nice ekonomik siyasi sosyal sancılarla kıvranırken biz kendimizi her alanda pozitif yönde ayrıştırmayı başardık.

GERÇEKTEN İYİ İŞ YAPTIK

Tarihimizin en köklü yönetim reformunda geriye dönüp baktığımızda "gerçekten iyi bir iş yaptık" diyebiliyoruz. Eksiklikler yok mudur? Elbette vardır. Hepsinin de farkınayız. Hatta bu doğrultuda yaptığımız kapsamlı çalışmalar da elimizde mevcuttur. Yeni Anayasa süreci başarılı bir şekilde neticelenirse devamında bu sorunlar zaten kendi mecrasında çözülür.

KILIÇDAROĞLU'NA ANAYASA TEPKİSİ

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.

AKŞENER'İN 'BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI

"(İYİ Parti'ye) CHP bir taraftan ittifakın bir türlü adı konamayan partisi HDP'yi bir yandan resmi ortağı bu partiyi idare etmek için adeta 40 takla atıyor. HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu inkarı mümkün olmayan bir gerçek. İYİ Parti'nin bu gerçeğe kör, sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da esasen bu trajikomik görüntüyle ilgilidir. HDP tarafı hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Millet İttifakı'ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiği bundan sonra da aynı sistemle yönetilmeye devam edeceği gün gibi aşikarken hayali bir makama talip olunmasının gerisinde bu vetonun bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır.

MİLLET İTTİFAKI DÜN SÖYLEDİĞİNİ BUGÜN İNKAR EDEN BİR YAPI

Her şey bir yana Türk siyaseti böyle bir fotoğrafı hak etmiyor. Birbirlerinden hiçbir farkı yok. Akşam yalan sabah yalan dün söylediğini bugün inkâr eden bir yapı. Gavurun kılıcını çalan bir anlayışla yapılan işin adı muhalefet değil taammüden bu ülkeye ve millete düşmanlıktır. Dünyanın başka hiçbir yerine böyle bir muhalefet anlayışını göremezsiniz. Türkiye’yi yönetmek için aday olduklarını açık gönüllülükler çıkıp ilan etmekten korkanlara bu ülke emanet edilemez. Kafalarında gezdirdikleri 40 tilkinin kuyruğunu birbirine bulaştırdıkları için her gün bir başka tarafa savrulanların ayrın hangi çukura yuvarlanacaklarını kimse bilemez.

Editör: Haber Merkezi