İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

* Yanan ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesine uygun şekilde tekrar canlandırılacak, tarım ve turizm dahil kesinlikle başka amaç için kullanılmayacaktır.

* Selden etkilenen 3 ilde toplam 970 konut ve 100 köy evinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. 4 ayrı sanayi sitesi de tekrar inşa edilecektir.

* Yanan her ağacın yerine fazlasını dikeceğiz, selin yıktığı her binayı daha sağlamıyla ayağa kaldıracağız. Hiçbir mağduriyete fırsat vermeyeceğiz. Önemli olan birliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmak.

6 EYLÜL'DE OKULLAR AÇILACAK

Okullar yüz yüze eğitime 6 Eylül'de başlayacak. Aşı olmayan öğretmen ve personelden haftada iki defa PCR testi isteyeceğiz.

* Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.

ASLA AFFETMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'dan kaçıp Türkiye'ye gelen göçmenler hakkında da, "Kamu güvenliği" vurgusu yaptı.

Erdoğan; "Kamu güvenliğini tehdit edecek şekilde bu insanların hayatlarına kast edenleri, yağmaya yeltenenleri asla affetmeyiz.

Türkiye elbette yol geçen hanı değil. Bu ülkenin kanunlarına, kurallarına, düzenine uymayanların kaos çıkartacak tavırlar sergilemesine asla izin vermeyiz.

Ülkemizde hukuk herkes içindir. Misafirlerimiz de bunun dışında değildir. Ancak sığınmacıları kirli gündemlerine meze etmek isteyenlere de göz yummayız

Gayemiz öncelikle bu ülkenin istikrarı ve güvenliği olduğu için gerekirse Taliban'ın kuracağı hükümetle de görüşüp, ortak gündemlerimizi konuşacağız." açıklaması yaptı.

Editör: Haber Merkezi