Üstlerinden mobbing gören, Şırnak’ta görevli Özel Harekat Polisi Alpaslan Soylu, geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunmuştu. Genç polis, tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İntihara kalkışan ve kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında yaşam savaşı veren Alpaslan Solyu, intihara mesajında şunları yazdığı ortaya çıktı:

"15 Temmuz 2016 gecesi Ankara Gölbaşı'nda hain darbe girişiminde bulunan köpeklere karşı üstüme düşen vazifeyi yerine getiren Özel Harekat personellerinden biriyim. Ülkemize böyle ihanet içerisinde olan köpek sürüsüne karşı intikam duygum ile hayata tutunmaya çalışırken Şırnak PÖH Şube Müdürü M... Başkomiser ve Y.A. isimli kişilerin defalarca beni küçük düşürmelerine artık sabrım kalmadı.

Konunun şahitleri çok, son görev yerim olan Şırnak Vali Koruma'da benimle çalışan arkadaşlara sorulduğunda (intihar durumuma) sebep olan gerekli bilgilere ulaşılacaktır. Kendimi şu şekilde ifade etmek isterim, darbe gecesi yaralandım. Kayıtları Dışkapı Devlet Hastanesi'nde mevcut. Ama o gece son taşıdığım kişi B.Y. Başkomiserimizin durumu ağır olmasına rağmen yalnızca Kelime-i Şehadet getirmesinden dolayı bana teklif edilen gazilik makamına kendimi yakıştıramadığım için reddettim. Çünkü bir uzvum kopmamıştı.

Emekli Özel Harekat Polisi olan babam ve abim de o gece sabah olmadan İstanbul'dan Ankara Gölbaşı'na geldiler ve vatanımız uğruna can vermek için orada gerekli duyarlılıkta dimdik durdular. Bunca yaşanana rağmen kimseden alkış beklemedim veya durumu fırsata çevirip gazilik alarak kendimi ispatlama yolunu seçmedim. Ben bu vatanın evlatlarından biriyim sadece. Hiçbir zaman reklam yapanlardan olmadım. Çünkü ben ticaret ile uğraşmıyorum, vatan muhafaza ediyorum.

Kahraman Gazi Y.G. abim de detayları ile bu dediklerime Giresun'daki görev yıllarım için şahitlik edecektir. Ülkemizde hiçbir vatan evladı ailesine, kutsal değerlerine küfredilmesini hak etmiyor. Canım ailem, hepinizden özür diliyorum. Hata bu yaptığım, biliyorum ama ben onursuz, gurursuz, kanım uğruna oluk oluk aksın istediğim vatan davama yapılan hakaret ve aşağılama ile yaşayamam.

Hakaret içeriğine de belirteyim. Şube Müdürümüz M. Başkomiser, Sayın Valimizin CAT kıyafeti ile çalışmamızı uygun gördüğünü belirtmem sonrası bana orada Özel Harekat'a bir dansöz kıyafeti giydirmediğiniz kaldı. Zaten yakında üstünüzdekilere çıkarıp dom...n da derler size, onu da yaparsınız. Sonrasında Vali de bu kadar g...tünden korkuyorsa gelmeseydi Şırnak'a dedi. S... komiserimizin bir suçu günahı yok ama konuşmalar sırasında içerideydi, bu hakaretlerin hepsini duydu, arkadaşlarımın anne bacılarına ettiği küfürler dahil. Şahitlik edip etmemek kendisine kalmış ama inkâr ederse ona da hakkım helal değil. Yaratan Rabbimiz intihar eden beni ve cümlesini affetsin, dua edin.

Ben aç susuz yaşarım ama onuruma, şerefime, davama yapılan aşağılama ile yaşayamam. A... gardaşım bu mesajı sana atıyorum çünkü bizim teşkilatta birtakım şeylerin üstü insanların nefisleri ve dünya kaygıları nedeni ile örtülüyor."

Editör: Haber Merkezi