Partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar bulunan Kılıçdaroğlu’nun Meclis gündemine gelen Suriye-Irak tezkeresi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘DÜŞMAN İLAN EDİYOR’

Erdoğan “Ben bilirim, ben yaparım” diyor, aksini söyleyeni de düşman ilan ediyor. Gönül isterdi ki gruplara bilgi verirsin tezkereyle ilgili. Bürokratlar gitsinler grup başkanvekillerinin veya partilerin genel başkanlarını ziyaret edip “Efendim biz bu tezkereyi şu şu gerekçelerle geçiriyoruz, dolayısıyla burada bizim milli çıkarlarımız var” deselerdi.

‘ARTIK MÜLTECİ İSTEMİYORUZ’

Kavga olmayacak barış olacak diyoruz. Büyükelçilikleri açacağız kardeşim. Daha fazla mülteci istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Hiçbir askerimizin polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz ve polisimiz gitti, mücadele ediyor, ne mücadelesi kardeşim, barış varken neden kavga?

‘BİLAL ERDOĞAN KOMUTANLARI OLSUN’

33 askerimiz şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin! Niye bizim askerimiz şehit olsun? TÜGVA’cılar komando marşı söylüyor. Gönder kardeşim o zaman onları Suriye’ye. Oradaki komutanları da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, hiçbir evladımızın burnunun kanamasını istemiyoruz. Niye yapıyorsunuz, hangi gerekçeyle yapıyorsunuz?

‘KENDİ TOPRAĞINA BAK’

Bu tezkerede de ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması, bu kuvvetlerin cumhurbaşkanlığı belirleyiciliği esaslara göre kullanılması var. Yabancı devletlerin askerlerinin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesini istemiyoruz! Uyuyan hücrelere neden müdahale etmiyorsunuz? Sen önce kendi toprağına, vatanına bak! Bu tezkerede ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması var, bu ne ne demek? Bahçeli’ye soruyorum! Söyle bakalım milliyetçi sen misin biz miyiz?

Editör: Haber Merkezi