Kıbrıs'ta sanal kumar ve uyuşturucu ile milyarlarca doları kontrol ettiği belirtilen Halil Falyalı, geçtiğimiz pazartesi günü Çatalköy’de evine giderken uğradığı  silahlı suikast  sonucu hayatını kaybetmişti.  Falyalı, doğduğu köy Kumyalı’da son yolculuğuna uğurlandı.

EVİNE GETİRİLDİ

Falyalı’nın naaşı önce Çatalköy’deki evine getirildi. Burada yapılan konuşmaların ardından Halil Falyalı, Kumyalı Şht. Polat Poyraz Camii’ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kumyalı Köy Kabristanlığı’na defnedildi.

SİYASETÇİLER KATILDI

Cenazeye Başbakan Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, UBP Milletvekili Ünal Üstel, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve UBP eski Milletvekili Aytaç Çaluda, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip katıldı.

Ailesinin çok üzgün olduğunun gözlemlendiği cenazede, Falyalı'nın tabutu bir dönem başkanlığını yaptığı Mağusa Türk Gücü bayrağı ile Türkiye ve KKTC bayraklarıyla örtüldü. Falyalı'yı son yolculuğuna uğurlayan yüzlerce  kişi, sürekli tekbir getirmeleri dikkatlerden kaçmadı. 



 

Editör: Haber Merkezi