Akdeniz bölgesinde devam eden orman yangılarıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangınların 57'sini kontrol altına aldıklarını belirtti.

Pakdemirli şunları kaydetti: "Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru bir gidiş var. 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var."

Pakdemirli'nin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Antalya'daki yapılar hakkında konuştu, "Toplamda 2 bin 300 yapının bu yangın sebebiyle etkilendiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede hasar tespit çalışmaları yürütülüyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yangınları kim çıkartıyor' sorusuna cevap verdi.

"Kim yaptı? Vatandaşların da bizim de şüphelerimiz var. Tüm kurumlarımız hassas bir çalışma yürütüyor. Gözaltına alınan şüpheliler de var."

Orman Genel Müdürlüğü de 71 orman yangından 57'sinin kontrol altına alındığını duyurdu: "71 orman yangınından 57'si kontrol altına alındı; devam eden 14 yangına müdahale sürüyor."

Editör: Haber Merkezi