Tarım arazileri hızla betonlaşıyor, yerleşim ve sanayi işgali devam ediyor. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, büyük bir bölümü 1. sınıf tarım arazisine Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmak isteniyor. Köylüler ise tarım arazisinde OSB istemiyor. Bölge sakinleri, OSB için köylüye ait arazilerin dönüm başına 20 ile 44 bin lira arasında değişen fiyatlarla kamulaştırıldığını ancak aynı arazilerin bir milyon liraya varan dönüm fiyatlarıyla sanayicilere pazarlandığını söylüyor.

Yaşanan tarım işgaline sosyal medya hesabından tepki gösteren gazeteci Cem Seymen, 1. Sınıf tarım arazilerinin sanayi bölgesi için mahvedildiğini yazdı.

Seymen, şu ifadeleri kullandı:

"Balıkesir Bandırma’da büyük bölümü 1. sınıf tarım arazisi olan 40 milyon metrekare alana yapılması planlanan Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne karşı çıkmıştık. Şimdi anlıyoruz ki iptali bir yana, seçim öncesinde, inşaat hız kazanmış. Resmen talan. Çok yanlış, çok!"

BURSA’DA DA TURİZM ALANI İMARA AÇILDI

Öte yandan, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Gaziakdemir Mahallesi sınırlarında bulunan Tabakhaneler Bölgesi, daha önce sağlık turizmine hizmet edecek bir alan olacağını kamuoyuna AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin duyurmuştu ama AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi, zemini sulak alan olan bölgeyi imara açtı. TOKİ inşaatları başladı.

Editör: Haber Merkezi