Başvuru yapan ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine müjde geldi! PTT gerekli adımı attı ödemeleri tamamlandı! Kontrol etmeyi unutmayın. İşte öğrencileri sevindiren,  merak edilen ödemeler hakkındaki detaylar…

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri farklı isimler altında vatandaşlara ulaştırılıyor. Alınan son bilgiler kapsamında başvuru yapan öğrencilere 1.600 TL ödeme sağlanacağı belirtildi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ödemeler kapsamında yer aldığının altı çizildi. İşte merak edilen ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

ÖDEME BAŞVURULARINI NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri için başvuru işlemlerine nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Ödemeler kapsamında başvuruların e-devlet sistemi üzerinden yapıldığı belirtildi. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar “https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-” adresi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilir.

Hem sosyal hem de ekonomik açıdan öğrencilerin kalkındırılması amacıyla yapılan destek ödemeleri dikkat çekiyor. İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar sağlanan destek ödemeleri kapsamında başvuru yapan öğrenciler 1.611 TL ödeme alacak. PTT üzerinden yapılacak ödemeler kısa süre içerisinde hesaplarda olacak.

NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK? 

Belirtilen adres üzerinden başvuru yapan kişilerin başvurularının olumlu sonuçlanması durumunda her ayın 15’inde PTT üzerinden ödeme yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan 1611 TL’lik ödeme için başvuru işlemleri devam ediyor. E-devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Editör: Bilal Kayaaltı