İstanbul Fatih Cami’nde görevli imam Galip Usta ve cemaatten bir kişi, “Müslüman uyuma” diye slogan atan Ö.S isimli kişi tarafından imam odasında bıçaklı saldırıya uğradı.  Saldırıdan önce saldırganın güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldığı ama konuşmak amaçlı tekrar camiye girdiği belirtildi.

İhbar üzerine ibadethaneye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alınırken, imam Galip Usta’nın sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.  

Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor

Saldırıyla ilgili  İstanbul Valiliği,  yazılı basın açıklaması yaptı.

 Valilik açıklamasında, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır” denildi.

Valiliğin açıklaması şöyle: 

“08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır.

Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.” 

Editör: Bilal Kayaaltı