Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın herhangi bir sağlık eğitimi almadan Mehmet Fidan’ın sağlık daire başkanı koltuğuna layık görmesi, kamu atamalarında yaşanan liyakatsizliği gözler önüne serdi.

Fidan’ın daha önce görev yaptığı hastanelerde çalışanlarla gerginlik yaşadığı ortaya çıktı. Hastanede çalışan birçok işçinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet ettiği belgelerle ortaya konuldu. Şikayet dilekçelerinde Fidan’ın özellikle taşeron şirketler üzerinde etkili olduğu ve liyakatsiz kişileri belli göreve getirdiği iddia ediliyor.

ORTA VE LİSEYİ AÇIKTAN OKUDU

1972 Samsun Vezirköprü doğumlu olan Mehmet Fidan’ın özgeçmişinde ilginç bilgilere yer veriliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Belediyesi Sağlık İşler sağlık Daire Başkanı yapılan Fidan’ın ilkokulu köyünde okuduktan sonra, ortaokul ve liseyi açık öğretimde tamamladığı belirtiliyor. Fidan’ın yükseköğrenimini ise Anadolu üniversitesinde tamamladığı biliniyor. Cimer’e gönderilen dilekçelerde belirtildiği gibi sağlıkla ilgili her hangi bir eğitim almadığı öne sürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sağlık eğitimi olmayan birisini sağlık daire başkanı yapmasının yankıları önümüzdeki günlerde de süreceğe benziyor. Bursa’da çok önemli bir kuruma, sağlıktan anlamayan birinin atanmasıyla ilgili olarak AK Parti Genel Merkezi’ne onlarca şikayet mektubu ve mesajı giderken, partinin sağlık kökenli Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in yaşananlara tepki gösterip göstermediği henüz bilinmiyor.

Gazeteci Bilal Kayaaltı, sağlıkçı olmayan, Sağlık İşleri Daire Başkanı yapılan Mehmet Fidan'la ilgili geçtiğimiz hafta dikkat çeken bir yazı kaleme almıştı.

Köşe yazısını okumak için tıklayınız:

http://www.bavulhaber.com/bursa-buyuksehirin-hekim-olmayan-saglik-daire-baskani-mehmet-fidan-makale,358.html

Editör: Haber Merkezi