Bu adamı Alinur Aktaş’a kim cilaladı, kim tavsiye etti; henüz kesin bir delil yok.

Diyelim ki, dün kol kola gezdiği, bugün ise aralarının limoni olduğu Hakan Çavuşoğlu, ‘Fidan’a da bir daire başkanlığı ver kardeşim’ demiş olabilir.

Tamam da Aktaş,  dünün hizmetlisi olan, sağlığın ‘s’sinden anlamayan Mehmet Fidan için “Büyükşehir Belediye’nin en stratejik koltuğunu sağlıktan anlamayan birine emanet etmem doğru olmaz” neden dememiştir?

Aziz ve pek muhterem Alinur Aktaş’ın,  meclis toplantısında muhalefete parmak sallamayı akıl edip, Fidan’ı kendi ekibine tavsiye edenlere, hadi oradan diyememesi hakikaten şapka çıkarılacak bir hareket.

Bu arada, meclis toplantısında parmak sallayan Aktaş’a tek bir söz söyleyemeyen muhalefeti de kutlamak gerekiyor!

***

Peki, kim bu Bursa Büyükşehir’in Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Fidan?

Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi’nde sözleşmeli personel oldu. Bursa’da bulunan 5 bin tabela derneğinden  birinde üst düzey yönetici, falan, fidan!

Fidan Bey’in ayrıca, Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Otelcilik Hizmetleri Müdürlüğü görevine yükseltildiğini de belirtelim.

Bu mübarek aynı zamanda AK Parti’den bazı dönemlerde vekil adayı da oldu. Tabi, aday olmanın altında yatan neden, tribünlere oynamak, gerisi kolay.

Unutmadan ekleyelim önceki dönem AK Parti il Başkanı Cemalettn Torun'un köylüsü.

Mevcut hastanede, vasıfsız eleman olarak uzun süre getir götür işleri yaptı Fidan.

Sonra kadroya geçince yine hizmetli olarak devam etti.

Açık Öğretim fakültesine girerek, en kolayından diplomalı oldu da…

Sağlıktan anlamıyor bu fani.

Olsun, sağlıktan anlamasa da olur, fotoğraf çeksin yeter!

Ne gerek var onca liyakatli, sağlıktan anlayanlara görev vermeye.  Yıllarca dirsek çürütüp hekim olanlar limon satsın, Fidan projem diyerek portakal ikram etsin, ne güzel dimi!

Bu arada,

Alinur Aktaş’a, Allah’ın bir tane kulu çıkıp da, ‘yav bu adam sağlıktan anlamaz, altına makam aracı, eline dev bütçe, doktorlar sağlıkçılar emrinde,  hiç mi vicdanın sızlamıyor’ demedi, diyemedi.

Zaten önemli olan sefa sürmek.

Ha bu arada, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in,  Fidan’a Büyükşehir’de Sağlık işleri Daire Başkanlığı koltuğu verildiğinde karşı duruş gösterip göstermediğini merak ediyorum! 

Gerçi böyle bir itirazı olsaydı, Bursa duyardı!

İşte böyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

AK Parti’nin elindeki tek büyükşehir olan Bursa’da, atılan her adım daha titiz olması gerekirken, sağlıktan anlamayan Mehmet Fidan, ahbap - çavuş merhabasıyla Sağlık Daire Başkanı yapıldı.

Sahi ne diyordu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘kayırmacılık yapmayacaksınız, işi ehline vereceksiniz.’

Renkli medeniyet beklerken, siyah beyaz olanıyla idare etmeye devam ediyoruz, Abidin!