İŞKUR, istihdam seferberliği kapsamında bekçi alımı için düğmeye bastı! 18-55 yaş aralığındaki ilkokul mezunu adaylar da bu fırsattan yararlanabilir.

İş arayanlar, farklı mesleklerde yapılan personel alımlarını sıkça takip ederken, bekçi alımları özellikle dikkat çekiyor. İŞKUR, özel sektöre bekçi alımı gerçekleştiriyor. Şubat ayının getirdiği yeni ilanlar arasında bekçi alımının yanı sıra, çeşitli meslek dallarında yapılan personel alımları da merak konusu olmaya devam ediyor.

İŞKUR üzerinden yapılan bekçi alımlarında başvuru şartları ilanlara göre değişiklik gösterse de genel olarak aynı kriterler talep ediliyor. Bu kriterler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunlarıyla engel olmamak, adli sicil kaydının temiz olması ve askerlikle ilişiğinin bulunmaması bulunuyor.

Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı

İlan detaylarına İŞKUR’un açık iş ilanları sayfalarından ulaşabilirsiniz. Her türlü meslek için yayımlanan ilanlar, adaylara geniş bir yelpazede fırsat sunuyor.

İŞKUR üzerinden yapılan bekçi alımlarında başvuru şartları ilanlara göre farklılık gösterse de genel olarak aynı kriterler talep ediliyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunlarıyla engel olmamak, adli sicil kaydının temiz olması ve askerlikle ilişiğinin bulunmaması yer alıyor.

Not: İlanların içeriğinde yaş ve eğitim kriterleri değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple başvuruda bulunacak adayların ilanların içeriğini detaylı incelemesi önerilmektedir.

BEKÇİ ALIMI

İŞKUR’un yayımladığı ilanlara göre, inşaat/işyeri bekçi alımı başladı. İŞKUR’un açık iş ilanları sayfasından ilanlara ulaşarak detayları kontrol edebilirsiniz.

TARIM İŞÇİSİ ALIMI

Tarım Bakanlığı 1500 işçi alımı yapıyor! Tarım Bakanlığı işçi alım başvuru şartları neler, alım ne zaman? Sağlık Bakanlığı alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı 2024 KPSS 55 puanla memur alımı başladı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirebilirler. Online başvuru yapmak istemeyen adaylar ise en yakın İŞKUR şubesine giderek ya da çağrı merkezini arayarak başvurularını tamamlayabilirler.

Editör: Bilal Kayaaltı