Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından gençlerin üzerindeki maddi yükte arttı. Yaşanan sıkıntının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine jest yaptı. Öğrencilerin her birine 5 BİN TL ödeme yapılacağı duyurusunda bulunuldu.

Üniversite öğrencilerinin en çok merak ettiği şey burs ücreti. Yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı öğrenciler aileleriyle birlikte maddi külfetin altında eziliyorlar. Birçok vakıf ve sanayi odaları öğrencilere burs verirken, yeni maddi imkanlarda araştırılıyor.  Böylelikle burs başvurularının başladığı tarih araştırılıyor.  Üniversite öğrencilerine burs veren kurumların detaylı bilgileri haberde yer alıyor.

Üniversite öğrencilerinin eğitim masrafları her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle maddi durumu yeterli olmayan aileler bu konuda zor günler geçirirken birçok kurum ve kuruluş daha başarılı öğrencilere burs vermeye başladı. Öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilecek olan burslarla ilgili yeni bir açıklama daha var. Üniversite öğrencilerine tam 5.000 TL'lik maddi yardım verilecek. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Enflasyonu yüzde 70'e dayandı, alım gücü dip yaptı! Enflasyonu yüzde 70'e dayandı, alım gücü dip yaptı!

Üniversite öğrencilerine burs veren birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Bu kurumlar ve verdikleri burs miktarları şöyle:

İstanbul Sanayi Odası Vakfı: 30 Eylül'e kadar devam edecek başvurular doğrultusunda İstanbul Sanayi Odası Vakfı tarafından başarılı öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Burs verilecek olan öğrencilerin Kocaeli Tekirdağ ve İstanbul illerinde ikamet ediyor olmaları gerekiyor. Aynı zamanda üniversitelerin Mühendislik fakültelerini kazanmış olmaları şartı da aranıyor.

Türk Eğitim Vakfı: Türk eğitim vakfı'da 24 Eylül'e kadar başvuru yapan öğrencilere başarı bursu verecek. Yüksek öğretim öğrencilerine verilecek olan burs 2500 TL olarak belirlenirken üstün başarı bursun 5.000 TL ve yüksek lisans bursu ise 3.750 TL olarak açıklandı. Ayrıca doktora bursu olarak da vakıftan 5.000 lira destek verilecek.

Rönesans Eğitim Vakfı: Rönesans Eğitim Vakfı tarafından da başarılı öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlanacak. Online olarak kabul edilecek olan burs başvuruları 30 Eylül'de sona erecek.

İbrahim Bodur Kale Seramik Vakfı: Üniversite öğrencilerine burs veren İbrahim Bodur Kale Seramik Vakfı ise ara sınıfları için 4 üzerinden en az 2,5 genel başarı ortalamasına göre burs bağlıyor. Son başvuru tarihi 10 Ekim olarak açıklandı.

Editör: Bilal Kayaaltı