Dar gelirlileri memnun etmek, bütçelerine katkıda bulunmak için başlatılan sosyal destek ödemeleri devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik para yardımları aralıksız sürüyor. Devlet baba, vatandaşını sıkıntıdan kurtarmak için adımlar atıyor.

Sosyal destekler kapsamında çocuklu ailelere verilecek olan rakam belli oldu. Çocuk yardımıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Bayram öncesi verilecek olan paralar aileleri sevindirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek geliyor. Bakanlığın çocuk yardımı ile ilgili detaylar çocuk sahibi aileler tarafından tüm detaylarıyla araştırılıyor. 1,2,3,4,5 çocuğu olanlar devletin sosyal yardımını yakından takip ediyor ve konuyu tüm detaylarıyla inceliyor. Çocuk yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler başvuru şartlarını ve başvuruyla ilgili tüm detayları araştırıyor. Peki, çocuk yardımı başvurusu nasıl yapılır? Çocuklar için destek ödemesi başvuru şartları nelerdir? Çocuk Destek Bileşeni destek paketi nedir, kimler yararlanabilir? İşte 1,2,3,4,5 çocuklu ailelere yapılan destek ödemesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

350 İLA 650 TL ARASINDA DESTEK ÖDEMESİ

Devlet, sosyal yardımlarına devam ediyor. İhtiyaç sahibi, dar gelirli hanelere sosyal destek paketleri kapsamında maddi yardım yapılmaya devam ediliyor. Sosyal yardım paketlerine eklenen ‘Çocuk Destek Bileşeni’ ile ilgili merak edilen detaylar da en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Çocuklu aileleri yakından ilgilendiren destek paketi ile ilgili başvuru detayları ve destek tutarı da merak edilenlerin başında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Destek Bileşeni programı kapsamında sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara ilave aylık 350 ila 650 TL arasında destek sağlayacak.

12-ay-boyunca-4200-tl-destek-odemesi-yapilacak-1-2-3-4-5-cocugu-olanlara-maddi-yardim-paraniz-ptt-de-hazir.jpg

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILABİLİYOR

Sosyal yardımların kapsamları genişletilmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik başlatılan yeni destek paketi olan Çocuk Destek Bileşeni programı ile ilgili başvuru detaylarına yer verildi. Bu destek paketi kapsamında başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. e-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ödemeler ise çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. 1,2,3,4,5 ve üzeri çosuk sayısına göre değişiklik gösteren destek ödemelerine başvuru yapıldıktan sonra başvurular incelenir ve yapılan değerlendirmelerin ardından hak sahibi olanların ödemesi PTT üzerinden gerçekleştirilir.

12-ay-boyunca-4200-tl-destek-odemesi-yapilacak-1-2-3-4-5-cocugu-olanlara-maddi-yardim-paraniz-ptt-de-hazir-001.jpg

5 VE ÜZERİ SAYIDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN 650 TL DESTEK

Çocuk Destek Bileşeni kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemesi hanedeki çocuk sayısına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda destek ödemeleri şu şekilde olmaktadır;

- 1-2 çocuklu ailelere: 350 TL

- 3 çocuklu ailelere: 450 TL

- 4 çocuklu ailelere: 550 TL

- 5 ve üzeri çocuklu ailelere: 650 TL

Editör: Bilal Kayaaltı