Aşırı betonlaşma, kentlerin sistemli şekilde büyümesi, plansızlığa bağlı olarak hava koridorlarının kapatılması beraberinde sıcaklığın çok fazla hissedilmesine neden oluyor. Öte yandan, Marmara’da etkili olan sıcaklıktan dolayı vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerine, parklara, sahillere akın etti.

Yaşanan bu sıcaklıkların önümüzdeki Salı gününden itibaren yerini serin ve yağışlı  havaya bırakacağı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, Marmara,  Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklık düşüşleri meydana geleceğini duyurdu.

Bursa’da da lokal yağışların görüleceği bildirilirken, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri batıda kuzeyli rüzgarlar etkili olacağı ve havalar serinleyeceği kaydedildi.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde,  Türkiye’nin  kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Çanakkale ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı