Erdoğan, Zonguldak'taki Kocayusuf maske fabrikası açılışında konuştu. Fabrikanın yıllık 45 milyon maske, 240 bin tam ve yarım yüz gaz maskesi üreteceğini söyleyen Erdoğan, "Türk sanayicisi ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat üretmeye devam ediyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Önce yatırım, istihdam, üretim, ihracat diyorum. Şimdi MFA bunların dördünü de yapıyor. Yatırımsa yatırım, istihdamsa istihdam yapıyor. Daha da yayılmacı bir ihracat anlayışıyla geliştireceğiz. Türkiye’nin üretim kapasitesi yerli ve uluslararası yatırımlarla hamdolsun güçleniyor. Koronavirüs salgını tüm dünyayla birlikte ülkemize de olumsuz etkiliyor. Özellikle turizm, yeme içme ve hizmetler sektöründe kısıtlamalardan kapsamlı insanlarımız zorluklar yaşadı. 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev bildik.

DESTEK PAKETİ YOLDA

Sanayicimize tüm destekleri verirken esnafımızı, çiftçimizi, sanatçımızı da ihmal etmiyoruz. Sanat emekçilerimize de sahip çıkıyoruz. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüze de 25 milyon tutarında turne desteği sağlayacağız."

Editör: Haber Merkezi