Girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı üreticinin tarlasında yetiştirdiği ürünlerin fiyatları ikiye katladı. Geçen yıl depremde büyük hasar gören Hatay’da yaz meyvesi çilek hasat edilmeye başlandı.

Uçak biletlerine fahiş zam! Uçak biletlerine fahiş zam!

Dörtyol ilçesinde 6 dönüm arazisinde çilek yetiştiren Muharrem Peköz’ün çileklerinin kilosu tarlada 100 TL’den alıcı buluyor.

MANAVLARA SATIYOR

Manavlarla çalıştığı için gelir kaybının olmadığını dile getiren 50 yaşındaki Muharrem Peköz, “Dörtyol’da çilek üreticisiyim, yani ilk çilek üreticiliğini ben yapıyorum. 8 yıldan beri çilek üretiyorum, daha önce çilek üreten olmadığı için ilk ben oldum. Tarım müdürümüzün sayesinde çilek üretimine başladık.

Burada en büyük yardımcı benim eşim, bana çok büyük destek olduğu için çilek üretiminde başarı sağladık. Başarılı bir şekilde bir dönüm, 2 dönüm, 3 dönüm derken 5-6 dönüme kadar çıktık. Şu an önümüzdeki periyotta zaten 15 dönüm kadar yapmayı düşünüyoruz. İşçiliği çok güzel bir iş, işini sevdikten sonra çilek üretimi güzel bir iş. Mart’ta ilk hafta başlıyoruz, Temmuz’un 15’ine kadar hasat yapıyoruz. Hal olmadığı için manavlara çalıştığımız için pek fazla bir ödenek para kaybımız olmadığı için daha kolay oluyor. Komisyonumuz yoktur bizim. 80 TL ile 100 TL arasındaki fiyatlarda gidiyor. Sezon başladıktan sonra günlük belirli oranda buraya müşterimiz geliyor” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı