AK Parti ve MHP’li bürokratlarla yakın ilişki içinde olduğu iddia edilen şuç örgütü  lideri İnanç Meçul ve 21 kişi yakalandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 'KAFES-18 Operasyonu'nun İzmir ayağı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. 13 Aralık sabahı çeşitli adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ile, 4 polis telsizi, bir miktar uyuşturucu madde ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞ

İki ayrı suç örgütüne yönelik yürütülen faaliyetlerde, özellikle Torbalı ilçesinde İnanç Meçul'ün yönettiği suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, Meçul'ün kendisine polis süsü vererek vatandaşları baskı altına aldığı, sahte kimlik ve plakalarla kendisine ve çevresine imtiyaz sağladığı, tehdit ve cebir ile dernek adı altında yardım toplayarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

MEÇHUL VE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İnanç Meçul ve 5 örgüt üyesi daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrolle serbest kaldı.

BÜROKRATLARLA YAKIN İLİŞKİ

İktidar partisinin bürokratlarıyla sıkça görüşen ve yakından iletişimi olan İnanç Meçul, Valilik tarafından düzenlenen resmi törenlerde de yer aldığı ortaya çıktı.  Son olarak İzmir Valiliğinin düzenlediği 10 Kasım anmasına katılan Meçul’u, yerel seçimlere aday olabilmek için görevinden istifa eden eski İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ekim ayında mekanında ziyaret etti belirlendi.

TEFECİLİK YAPIYORDU

Son olarak İzmir’in Torbalı ilçesinde Meta Finans isimli bir faktöring şirketi kuran, tefecilik yapan İnanç Meçul, sosyal medya hesaplarından kendini "Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Torbalı Şube Başkanı ve Ege Bölge Koordinatörü" olarak tanıtıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı