Bunu da gördük, ANKA’dan Berkay Varol’un haberine göre AK Partili Ordu belediyesi, 2016 yılında 15 milyon TL’ye 116 dönümlük botanik park yaptırdı, daha sonra ise şehir hastanesi yapılacağı gerekçesiyle bu parkı yıktırdı. Ancak şehir hastanesi Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen başka bir yere yapıldı. Parkın yıkılmasının üzerinde beş yıl geçmesine rağmen projelendirilmeyen botanik parkı alanı atıl kalarak otlağa döndü.

‘BU ALAN ÇIĞLIK ATIYOR’

Ordulu doğaseverler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde parklarının harabeye dönmesine isyan etti. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül şöyle konuştu: “Parkın yok edilmesinin üzerinden beş yıl geçti. Şehir hastanesi yapılacağı söylenerek yıkılıp çöplük haline getirilen araziye, hastanenin yapılmayacağı kesinleşti. Bu alan çığlık atıyor. Yeniden nefes alınacak bir yeşil alana dönüştürülmeli. Bu alanın botanik park yapılması için harcanan milyonlarca lira çöpe gitti.”

KIYAK MAAŞLAR

Eski bakan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, 3 ayrı makamın sahibi ve biri devletten olmak üzere 4 ayrı maaş alıyor.

Editör: Haber Merkezi