Kuraklık birçok şehirde göllerin kurumasına sebep olurken, yağışla ilgili sevindiren haber geldi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, karla karışık yağmur ve kar etkili olan bölgede, yağışlar aralıklarla etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük sıcaklık Erzurum‘da 2, Ağrı’da 3, Erzincan‘da 4, Iğdır‘da 7, Tunceli‘de 8 ve sıfırın altında olmak üzere Kars ile Ardahan‘da 1 derece ölçüldü.

Gün içindeki en yüksek sıcaklığın ise Tunceli’de 11, Iğdır’da 8, Erzincan ve Ağrı’da 5, Erzurum’da 4, Kars’ta 2, Ardahan’da 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede kar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.

EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi’nde yarın için fırtına uyarısında bulundu.

Ege Denizi‘nde yarın öğle saatlerinden itibaren güneyden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına esmesi öngörülüyor.

Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Bingöl, Tunceli ve Elazığ’a dikkat uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl, Tunceli ve Elazığ’da yoğun kara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Bingöl, Tunceli ve Elazığ’ın kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Editör: Haber Merkezi