Kontrolden çıkan fiyat artışları vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamlarla, fahiş fiyatlarla mücadeleyi bir kez daha yenilerken, zincir marketlere indirim çağrısı yapmıştı.  Ulusal marketler ve Tarım Kredi Kooperatifleri, birçok üründe yüzde 50’ye varan indirime gideceğini duyurdu. 

SÜT, PEYNİR, MERCİMEK

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde mevcut indirim kampanyalarına ilave olarak 16 Ekim'de başlayacak yeni kampanya kapsamında, süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kağıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim yapılacağını duyurdu. 


Yanı sıra,  cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, çiftçilerden doğrudan tedarik edilerek satışı yapılan patates, soğan, elma, portakal, domates ve salatalık gibi meyve ve sebze ürünlerinde de "manavda taptaze indirim" kampanyası devam edecek.

Asgari ücret ve emekli maaşları eriyor Asgari ücret ve emekli maaşları eriyor

TÜKETİCİ DERNEĞİNDE TARIM KREDİ TEPKİSİ

Hatırlanacağı gibi Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin bazı temel gıda ürünlerini diğer zincir marketlerden yüksek fiyata sattığını tespit ederek, kamuoyu ile yaşanan skandalı paylaşmıştı. 

Editör: Bilal Kayaaltı