Belediyeler,

Zabıta marifetiyle açıkta gıda satan, hijyene dikkat etmeyen, vatandaşın sağlığını umursamayan işyerlerini denetler, uyarır, ceza keser; hatta haddini aşan olursa o müesseseyi mühürler.

Bazen denetimlere Tarım İl Müdürlüğü’nden yetkililer, kargaşa, provokasyona karşı polis bile katılır.

Amaç ve hedef bellidir, yurttaşın hakkını korumak.

Gelin görün ki,  tepki göstermeyen esnaf, seçmen, medya ve muhalefet ve STK olmadığı için Osmangazi Belediyesi, adeta aklımızla alay eden icraatlara imza atıyor.

Nasıl mı?

Ben anlatayım, siz dinleyin; itiraz edin, bazılarınız susabilir, gözlerini yumabilir!

***

Belediyenin karşısına inşa edilen modern muhacir pazarı, Başkan Mustafa Dündar’a göre meydan olan beton alanın bir köşesine, apar topar Ramazan barakaları kuruldu. Hemşeri derneklerinin çadırlarında, pazarlıklarında boy gösteren “sahte yöreselciler” profesyonel satıcılar, açıkta gıda satışına başladılar.

Baklava, salça, sarma, pişmaniye  vs.

Hepsi açıkta, tozun toprağın içinde. Ama olsun, ahşaptan yapılmış cicili bicili kulübelerin içindeki tezgahların üzerinde.

Kaçağa, kaçak kesime operasyon yapan Osmangazi Belediyesi, kapısının önünde kalitesi tartışılır ürünlerin satışına izin veriyor.  

Şöyle etraflıca baktığımızda,

Osmangazi Belediye Binası belki de dünyanın konum olarak en garip yerinde. Binanın hangi penceresinden bakarsanız bakın, kentsel dönüşüm diye çığlık atan bir ilçe olsa da,  yöresel tatları halkın hizmetine sunarak büyük bir iş yapılmış oluyor belediye!

Bu zavallılığı,  işi esnafın perişanlığını kamuoyunun gündemine taşımak olan BESOB Başkanı görmüyor. Zaten öyle bir derdi, dertlenmesi de yok. Kapalı çarşı, kuyumcular tarafından işgal edilmiş, ruhunu yitirmiş ama Fahrettin Bilgit, davetlere katılmayı, nikâh şahitliğinin icraat olduğunu sanan Arif Tak’tan öğrendiklerini tatbik ediyor! Büyük vaatlerle geldiği esnaf odası makamında kötü bir Tak taklidi yapmaktan öteye geçemiyor!

Sahi bu arada,   

Osmangazi Belediyesi’ndeki aylık toplantılarda fotoğraf paylaşmayı marifet sayan muhalefetin meclis üyeleri de fark edemiyor! Nasıl etsinler ki, onlar parti içindeki dengelerde kendilerine yer bulmanın hesabını yaptılar!

Muhalefetin Osmangazi belediye başkan adayları da, billboardlardaki mankenlerle aşık atan fotoğraflarına bakmaktan, burayı görmeye fırsatları olmuyor. Buralara gelseler bile onları yere göğe sığdıramayan basın mensuplarının gazı gözlerine perde indirmiş durumda.

Bursa hiçbir seçimde bu kadar çok enteresan özelliklere sahip adaylar görmedi. Katıldığı davetlerde yanındakilere bindiği aracın kapısını açtırmaktan, elinde Alaattin’in sihirli lambası olduğunu iddia eden adaylara kadar çok zengin bir çeşitliliğine sahip olduk.

Ölmeden önce bu şehri ziyaret eden İngiltere Kraliçesi’nin bile bazı adaylardan daha mütevazı olması gelecek adına düşündürücü. Henüz Bursa’nın merkezine “Deniz” getireceğini iddia eden bir adayın çıkmaması ise sevindirici.

Yanı sıra,

Geçtiğimiz gün, kendisini öven gazetecilere kapısını kapatacağını söyleyen, güne sabah koşuları yaparak başlayan İYİ Parti’nin Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller; acaba alanın nerede olduğunu biliyor mu?

***

Bitirirken şu utancı da ilave edeyim…

Gözümüzün içine baka baka riyakar taklaları atan Gazze savunucusu Bursa’daki bazı STK’lar…  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, katil İsrail Filistinlileri katlederken muhacir meydanında müzik festivali düzenlemesine neden sessiz kaldınız? 

Bu meydanda bu rezilliğe, muhalefetin belediyesi imza atsaydı yine suspus olur muydunuz? Fırsat bu fırsat deyip kıyameti koparır, tribünlere oynar, Beştepe’ye selam çakardınız!

Hiç meraklanmayın, bu güç zehirlenmesi fıçısının içinden bir gün çıkacak,  size asıl selamı, kabre girdiğinizde Yaratıcı çakacak!

Haberiniz var mı? 

Şehreküstü Camii helasına girmenin bedeli 10 TL olmuş.

Dücana Cündioğlu şöyle diyor:  Şımardıysan, artık başka bir düşmana ihtiyacın kalmamış demektir.