Hakikaten öyle, eğilip büzülen, algıyı yöneten, tahmin eden ve önceden kestirenler, etraftakilerin suskunluğunu değerlendirirler, kanatları olmasa da uçuverirler.  

2019 yerel seçimleri sürecinde Hakan Çavuşoğlu’nun yanından ayrılmayan bazıları vardı. Seçimden sonra ödüllendirilenler.

Bunlardan birisi,  SP’de siyaset yaptığı dönemde AK Parti iktidarını bolcana eleştiren Ali Mollasalih.  Yıldırım Belediyesi’nde başkan yardımcısı yapıldı, koltuğun tadını çıkarırken, teyemmüm taşı mevzularına bulaşmıştı. Ardında da, Oktay Yılmaz tarafından bir mesajla görevden alınmıştı.

Diğeri ise,  Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi’nin sözleşmeli personeli, getir- götür işleri yapan, sağlıktan anlamayan Mehmet Fidan. Bu falan, filan, fidan aynı zamanda Bursa için dertlenmeyen, yaşanan skandalları dile getirmeyen 5 bin tabela derneğinden birisinin yöneticisi.

Fidan, Çavuşoğlu abisinin seçim döneminde kuyruğundan ayrılmamasının ödülünü, seçim sona erdikten sonra aldı. Tıpkı kankası Mollasalih gibi.

Ne oldu, ne paye verildi?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, hak ve hukuk vurgusu yapan Alinur Aktaş tarafından Sağlık Daire Başkanı yapıldı.

Aradan yaklaşık 4 yıl geçti,

Güç zehirlenmesine uğrayan bu Fidan, mezarlıklarda yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı.

Yaşanan rezillikle ilgili Teftiş Kurulu inceleme başlattı ve…

Mehmet Fidan’ın yolsuzluk yaptığı tespit edildi.  500 bin lira ceza kesilerek işgal ettiği görevinden alındı. Kendisine Merinos’ta boş işlerden sorumlu bir koltuk verildi. Daire başkan maaşı almaya ise devam etti.

Mehmet Fidan’a tüyü bitmemiş yetimin hakkını veren Alinur Aktaş’a, Allah’ın bir kulu çıkıp da, “Yahu bu adam yolsuzluk yapmış, siz bu şahsiyetle ilgili gereğini yapmıyor, daire başkan maaşı vermeye devam ediyorsunuz” demedi, diyemedi.

Şimdi bazı dallamalar çıkmış, Mustafa Bozbey’in, daha mazbatasını almadan Tarım A.Ş Genel Müdürlüğüne Sedat Akar’ı atadığını iddia ediyor.

Gülüm, Mehmet Fidan mezarlıklarda paraları hüpletirken neredeydiniz?

Bu adam görevden alındığı halde daire başkan maaşı alması gözden kaçıyor, umursanmıyor.

Sağlıktan anlamadığı halde Büyükşehir’de makam işgali yapan, emirle koltuğa oturtulan Fidan, münafık ve riyakarların çalısına takılmıyor!

Mezarlıkta yolsuzluk yapacak kadar vicdanını yitirene, başka makamlar verilse neler yapmaz denmiyor?

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç etme, iyi niyeti suiistimal, vatandaşın parasını cebe indirme, şımarma birilerinin gücüne gitmiyor.

Vedalaşırken ne demiş Alinur Aktaş, “Alnım ak, gönlüm rahat. İz bırakan işler yaptık.”

Kim iz bırakmış, kim gönülleri kazanmış, kim mezarlıkta ıslık çalmış, kim mezar paralarını cukkalayanları koruyup, kollamış, terazi kurulduğunda görecek, Kamil!

Son olarak,

Durun, biraz, hele görevlerinin başına gelsin Bozbey. Olur ki liyakatsiz işler yaparsa ona da selam çakarız, buradayız!