Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci günündeki oturumunda açılamalar yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, yetenekli insanların elde tutulması gerektiğine dikkat çekti, Türkiye’de en büyük riskin yeteneği kazanamamak olduğunu dile getiren Ülker, dünyanın sınırsız coğrafyasında 75 bin çalışanlarının olduğunu söyledi. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, insana yatırımdan vazgeçilmemesi gerektiğini ifade etti.

“SINIRSIZ COĞRAFYADA 75 BİN ÇALIŞANIMIZ VAR”

Ali Ülker, "En büyük risk yeteneği kazanamamak. Yetenekleri elde tutmamız gerekiyor. Yıldız Holding olarak sınırsız bir coğrafyada 75 bin çalışanımız var. Yetenekleri elde tutmak en önemli meselemiz olmalı” dedi.

“ŞİMDİ İNSANA YATIRIM ZAMANI”

Zirvenin bir başka konuşmacısı Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise, insana yatırım yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Boyner, "Lüzumsuz yaptığımız pek çok işte çok ileri gittik. Şimdi insana yatırım zamanı. Almanya, Fransa buraya çok önem veriyor. Biz yatırım yapmadığımız gibi dışarı kaçırıyoruz.Her yıl Türkiye parlak 50 genci yurt dışına eğitime gönderse geri dönüşü müthiş olur” şeklinde ifadeler kullandı.

ULUDAĞ DAVOS OLAMADI

Capital, Ekonomist ve Start up dergileri tarafından 2012 yılından bu yana Bursa’nın dünyaca ünlü kış turizm merkezi Uludağ’da gerçekleştirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yapılması geçmişte yaşananları akıllara getirdi. Hatırlanacağı gibi Uludağ’ı örnek gösteren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ’ın Davos olması gerektiğini söylemiş, talimatlar vermişti. Ancak, o iddialı söz ve talimatlar bir türlü yerine getirilemedi. İktidarın Bursa’daki milletvekilleri ile kent yöneticilerinin zirveye vizyon katacak proje iradeleri ortaya koyamamaları, Uludağ’ın yılın 12 ayı turizme açılacak sözünün bir türlü gerçekleşmemesi kenttin liyakatli kişiler tarafından yönetilmediğini de geçen yıllar içinde açıkça gözler önüne serdi. Böylelikle, zirve organizatörleri tarih değişikliğine gitmesi Uludağ’daki otellerin kapalı olması, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde şehir değişikliğini gündeme getirdi ve Bursa futboldan sonra, organizasyon anlamında da küme düşmüş oldu.

Editör: Haber Merkezi