Bursa’ya dair deneyimi ve bilgi birikimini paylaşmaya devam eden Sedat Yalçın, geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıkladığı Bursaspor Adası Projesi ise, Bursaspor yönetimi tarafından büyük bir heyecan ve takdirle karşılandı.

“BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ”

Mustafa Bozbey: Bursaspor'un her zaman yanında olacağız Mustafa Bozbey: Bursaspor'un her zaman yanında olacağız

Doğru bir mali yapılanma ve sürdürülebilir bir ekonomi yönetimi anlayışıyla Bursaspor’un markasının yeniden güçleneceğine dikkat çeken Sedat Yalçın, spor ile ilgili hayata geçirecekleri bir strateji ve vizyon projeler hazırladıklarını belirterek;  “Bursaspor’un gelir getirecek güçlü bir ekonomik yapılanmayla ve proje yönetimine ihtiyacı var. Bu bağlamda hazırladığımız Bursaspor Adası projesi ile gelirleri tamamen Bursaspor’a ait olan yapı kuracağız. Beton kullanmadan çelik bazlı yüzer ada şeklinde planlanan projede herhangi bir sahil dolgusu yapılmayacak. Belediye bütçesi kullanmadan bir finansman modeliyle yapılacak ve Bursaspor’a kalıcı gelir getirecek. Buradan elden edilen gelirler sembolik rakamlardan oluşmayacak, ciddi bir geliri kapsayacak. Deniz Kıyısında hayata geçireceğimiz projemiz bütün detaylarıyla çalışılmış geniş bir vizyonun parçasıdır. Bu adanın işletmesi ve adadaki organizasyon yönetimi Büyükşehir tarafından düzenlenecek. Bursa’mıza ve Bursaspor’umuza hayırlı olsun.  Bursa’da yaşayanları bu önemli projenin arkasında durmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“BEDAVA MAÇ BİLETİ VERECEĞİZ”

Bursaspor’a yönelik aidiyet duygusunu ön plana çıkaran ve bu anlamda proje odaklı bir anlayışı benimseyeceklerinin altını çizen Yalçın; “Bursaspor Vakfı, kulübün maddi ve manevi varlığı için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla öncelikli projelerimiz arasında Bursaspor Vakfı’nı daha aktif hale getirerek, kulübe sürekli bir gelir akışı sağlayan yatırımlar yapacağız. Kadınların sportif faaliyetlere katılımının daha aktif hale gelmesinin spordaki şiddet ve düzensizliği önleyeceğine ve müsabakaları ailelerin rahatlıkla izleyebileceği ortam sağlayacağına inanıyorum. Bu noktada kadınlarımızın Bursaspor’un maçlarını stadyumda geniş katılımlı izleyebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın futbolseverlere bedava maç bileti vereceğiz. Bunun da müjdesini şimdiden verebiliriz. Bununla birlikte Bursaspor’un çok güzel bir stadyumu var. Uluslararası standartlarda inşa edilen stadyumun yeterince değerlendirilmediği de ortada.  Dolayısıyla stadyumu daimi bir gelir akışının parçası yapmak ve organizasyon çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yapacağız. Stadyum çevresinde dükkanların ve binaları kulübe gelir desteği sağlayacak şekilde kiralayacağız. Ayrıca stadyum çevresini sadece sportif faaliyetler için herkesi kapsayacak şekilde sosyal yaşam alanı haline getirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BURSA ŞAMPİYON BİR ŞEHİR”

Bursaspor’la ilgili mali güven sorununu aşacak ve kulübün güçlü bir şekilde yeniden yapılanmasına katkı sağlayacak projeler açıklamaya devam edeceklerini vurgulayan Sedat Yalçın; “Açıklayacağımız yeni projeler Bursaspor’a kaynak niteliğinde olacak. Hiçbir projemiz, günü kurtarmaya yönelik olmayan uzun vadeli kalıcı çözümler geliştiren bir çalışmanın ürünü. İstiyoruz ki sürekli kaynak akışı sistemli bir şekilde olsun ve disiplinli bir mali yapılanmaya tabi olsun. Bursa şampiyon bir şehir, Bursaspor şampiyon bir takım. Dolayısıyla samimi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürsek Bursaspor’u yeniden hakkettiği yere taşıyabilir ve bir kez daha Bursalıların kıvanç duyacağı bir takım haline getirebiliriz. Bununla birlikte amatör kulüplerle ilgili çok önemli çalışmalar da yapacağız.. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar aynı zamanda Bursaspor için de önemli bir altyapı niteliği taşıyacak.” şeklinde sözlerini noktaladı.

“KULÜBÜ MALİ AÇIDAN DÜZLÜĞE ÇIKARACAK”

Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür ise, Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın’ın yapmış olduğu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek; “Sedat Bey’in ziyareti bizler için oldukça verimli ve faydalı oldu. Özellikle Bursaspor Adası projesi ve diğer örnek projeler, kulübümüzü mali açıdan düzlüğe çıkaracak,  uzun vadede ve sürdürülebilir bir mali yapılanma öngören, Bursaspor için öngörülebilir bir gelecek planlayan bir vizyon ortaya koyuyor. Katma değer üreten ve kulübümüzü yeniden güçlü bir marka haline getiren böylesi projelere Bursaspor’un ihtiyacı var.  Bu noktada Sedat Bey’in güçlü bir deneyim ve bilgi birikiminin yansıması olan proje ve fikirleri bize daima danışmanlık edecektir.  Sayın Sedat Yalçın’a yapmış olduğu nazik ziyaretleri dolayısıyla Bursaspor yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı