Diyaberkispor’un oyuncusu Bünyamin Gezer’in attıkları ikinci golün ardından Teksas tribününe yönelik sportmenlik dışı hareketi,  maçın sona ermesinin ardından sahanın karışmasına neden oldu. Olayları Yeşil- beyazlı futbolcuların başlattığı algısı  oluşturan bazı haber kanalları ve internet siteleri sosyal medya üzerinde Bursaspor Kulübü’ne karşı linç kampanyası başlattılar.   

Maç içerinde yaşananları görmezden gelenlerin müsabakanın sonundaki olaylar üzerinde  Bursaspor'a yüklenmeleri, çifte standar olarak değerlendiriliyor.

İşte provokasyon kokan paylaşımlar:

Her seferinde sorumlu yayın yaptığı algısını oluşturan ODA TV, maçın ardından 5 saniyelik görüntüyü paylaşıp “Kung Fu değil Türk futbolu... Bursaspor-Diyarbekirspor maçından bir kare” notunu yazdı.  

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Diyarbekirspor'un  Bursaspor’u 2-0 yendiği maçın sonu…. Bunun ismi futbol değil vahşettir.”

“Yazmayayım diyorum ama hakikaten merak ediyorum. şu bursaspor'un diyarbakır nefreti neden? hadi amedspor'a isminden dolayı dedik, birtakım sembollerden dolayı dedik, önyargı dedik; peki diyarbekirspor'dan ne istiyor bunlar?”

Eski milletvekili Müslüm Doğan, Bursaspor’un tüm spor faaliyetlerinden men edilmesi gerektiğini belirttiği paylaşımında, “Bursaspor tüm spor faliyetlerinden futbolcularıyla ve yöneticileriyle birlikte süresiz men edilsin!”

Amedspor Barikat sosyal medya adresi ise, “Alçaksın Bursaspor! Bugün Bursa'da oynanan maçta şehrimiz temsilcilerinden Diyarbekirspor'a vahşi Bursaspor sporcu ve yönetimi saldırarak şaşırtmayan görüntülere sebep oldu.”

Editör: Bilal Kayaaltı