Şöyle etraflıca bir düşünün,

Bursa’nın haline, nasıl yönetildiğine bakın.

Son 10 seneye mesela.

Hızlı trenin temeli atıldığında 11 yaşında olan erkek çocukları askerliğini yaptılar ama hala tren yok.

Bülent Arınç mesela, laf yetiştirme üstadı sayesinde bu şehir adeta küme düştü. Vekil olduğu süre içinde toparlayıcı olacağını düşünenler hayal kırıklığına uğradı.

Örneğin, Arınç’ın yanında gezen, protokolün ön sırasında yer alabilmek için yanındakilere omuz atan Hakan Çavuşoğlu, başbakan yardımcılığı gibi önemli bir görev üstlenmesine rağmen Bursa’ya yaşatılanlara gıkı çıkmadı, Yalova Yolu’nu daraltan T2 geçirilirken sadece seyretti.

Uludağ vizyonsuzluğunu her seferinde hatırlatmaya zaten gerek yok.

Masanın altında fiskos yapan, süzme münafıklara taş çıkaranlar, AK Parti teşkilatının değeri  Faruk Çelik’i gördüklerinde, karşılaştıklarında sütü dökmüş kedi gibi oldular. Bursa’yla ilgili hangi iradeye imza atabildiler, hangi sorunu çözdüler?

Kocaman bir hiç…

Kimin ne yaptığı, ne dediği belli olmayan, bazı iş takipçisi dernek yöneticilerinin, STK’ların pof pof lamalarıyla kendilerini cennetle müjdelenmiş sanan, köşe yastıkları tarafından hataları yüzlerine söylenmeyen, tek bir satır yazıda olumsuzluklarına yer verilmeyen AK Parti’nin Bursa’daki vekilleri, belediye reisleri için zorlu bir süreç başladığı görülüyor.

Düşünün,

Geçen haftaki grup toplantısının ardından TBMM’nin bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Karacabey Hürriyet Mahallesi sakinlerinin şikâyetleri Bursa’nın sorunlarını örten, gömen ve susanlardan Hakan Çavuşoğlu ile Vildan Gürel Yılmaz’ın gözünün içine baka baka anlattılar.

Baksanıza, AK Parti’nin vekili Vildan Gürel Yılmaz, Erdoğan kendisine soru sorunca, Bursa’nın ilçesi Karacabey’le ilgili, “benim bilgim yok efendim” diyebiliyor. Tabi, düğün, nişan, protokol işlerine vakit ayırmaktan, dönen dolapları bilmeye ne gerek var!

Hürriyet Mahallesi’yle ilgili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’la görüştüm. Özkan’a malum meseleyi ve kentin içindeki pavyonların Karacabey’in dışına taşınmasının ardından yaşanan ahlaki sorunu sordum.

Özkan, Hürriyet Mahallesi’nde hukuksuzluk olmadığını belirtti.

Pavyon platosuyla ilgili ise Özkan, ilçenin dışına taşımakla doğru bir adım attıklarını ifade etti. Ben de kendisine, “bu pavyonlar eğlence merkezi olmaktan çıkmışlar, resmen kerhaneye dönüşmüşler, kadınlar anadan doğma dans ediyorlar” deyince, haklı olarak bu mevzu polisin görevi, “biz de şikayetlerimizi yapıyoruz” dedi.

Evet, Sinan Ateş’in baba ocağına gidip Yasin okuyan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, bu şehirdeki rezilliklerle ilgili ne olur bir adım atın.

Yenişehir Havaalanı’ndan Diyarbakır’a seferlerin başlamasıyla ilgili uçağın içinden fotoğraflar paylaşan Mustafa Esgin; Karacabey’deki rezillik senin canını sıkmıyor mu?

Alinur Aktaş, Tabakhaneler Bölgesini sen sağlık turizmine açılacağını söylemene rağmen TOKİ’ye betonlaştırması için altın tepside sunarken susuyorsun, bari Karacabey’deki pavyon rezaletine gözlerini yumma!

Ya diğerleri…

Söyleyin Allah aşkına, Muhammet Müfit Aydın’ın ne iş yaptığını bilen var mı?

Kim bu fani, AK Parti’nin Bursa vekili, inanın yıkılan Necatibey Kız Meslek Lisesi nerede diye sorsam bilemez, lisenin semtine gelse Atatürk Caddesi’ni bulamaz!

Mesela AK Parti Bursa’nın Atilla Ödünç isminde bir vekili daha var. Bu şahsiyetin yaşadığı kentle ilgili bir tane projesini hatırlayanınız var mı? Ya Aktaş’a Tabakhanelerle ilgili sen yanlış yapıyorsun dediğini duyan. Son icraatı şu, onlarca itiraz olmasına karşın, eline tutuşturulan metinle Uludağ Alan Başkanlığını kozanın içine girip anlattı, savundu!

“Şeyh uçmaz, müritleri uçurur” diye boşuna söylemişler. Kocaman bir köye dönüştürülen Bursa’da, muhalefetin cılız ses yükseltmesini fırsat bilen, kendilerini seçilmişlerin en mükemmeli sanan iktidarın vekilleri, belediye başkanları, hükümetin hanesine eksi puan yazdırmaya devam ediyorlar.

Görünen o ki, seçim Haziran yerine Nisan veya Mayıs’ta yapılacak gibi gözüküyor. Beştepe Bursa için sağlam irade ortaya koymak zorunda. Faruk Çelik gibi bir değeri, ağabey olarak bu şehirde bir kez daha değerlendirmeliler.

Efkan Ala’ya teşekkür edilmeli, Hakan Çavuşoğlu’na da sen üçüncü dönemini bile değerlendiremedin koçum denmeli. Her ne olursa olsun, Osman Mesten Numan Kurtulmuş’un, Mustafa Şentop’un itelemesiyle listeye girmemeli. Kendisine Keles’e tersine göçü başlatması için görev verilmeli, her altı ayda bir attığı adımlar ve performansıyla ilgili rapor istenmeli.

Sokakta karşılaştığım, aman bizim ismimizi yazma, fotoğrafımızı çekme diyen, suya, sabuna dokunmayan AK Partililer bile 2010 öncesindeki heyecanın, ağabeylik yapabilecek olanların geri gelmesini arzuluyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne yapıp edip, Bursa’ya e atmalı, kendisini aldatanlarla ilgili gereğini yapmalı, kocaman kocaman utançlara son verilmeli, masaya yumruğunu vurmalı.

Kısacası,

AK Parti Bursa için kum saatinin içindeki tanecikler azalıyor.