Seçimin ardından destekler bir bir açıklanıyor. Nakit ihtiyacı olanlara büyük müjde. Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde yapılacak olan, bankaların vereceği miktar 50. 000 bin TL olarak belirlendi.

Devlet bankaları Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları vatandaşı yüzünü güldürecek. Halk Bank, PTT devrede.  Faizsiz kredi imkanı sunan müesseseler, ekonomiye de canlılık getirecek. Ailelerin bütçelerini ciddi katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanlığı destekli olarak 13 milyon emekliye yönelik yeni bir nakit ödeme kampanyası başladı. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek bu kampanya, emekli maaşı alan vatandaşlara yönelik olarak kamu bankaları ve katılım bankaları üzerinden sunulacak. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, PTT gibi bankalar aracılığıyla emekli maaşı alan vatandaşlar, faizsiz kredi kullanma imkanı elde edebilecekler. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden de emekli maaşı alan herkes devlet destekli ek ödemelerden faydalanabilecek. Bu kampanyalara başvurarak 50.000 TL'ye kadar ek ödemeleri almak mümkün olacak. Kredi vadeleri ise 36 ay olup, ilk 3 ayda ödeme yapılmasına gerek olmayacak.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve PTT üzerinden nakit kullanmak isteyen emekliler, belirli şartlara uygun olarak hızlı bir şekilde kredi işlemlerini gerçekleştirebilirler. Banka şubelerine giderek kimlik ve gelir belgesiyle başvuru yapma imkanına sahiptirler. PTT üzerinden başvuru yapacak emekliler ise emekli maaşlarının PTT şubelerinde olması durumunda, cep telefonlarına PTT yazıp boşluk bırakarak T.C. kimlik numaralarını 30 50 numarasına göndermeleri gerekmektedir.

Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden faizsiz emekli kredisi kullanacak olan vatandaşlar da banka şubeleri veya bankanın internet sitesi aracılığıyla devlet destekli kredileri düşük kar payı oranlarıyla kullanabilecekler. Bu şekilde gerçekleştirecekleri tüm bankacılık işlemlerinde sıfır faiz avantajıyla işlem yapabilecekler.

Bu nakit ödeme kampanyası, emeklilere ekonomik destek sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Emekliler, bu kampanyalara başvurarak nakit ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabilirler.

Editör: Bilal Kayaaltı