Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarında artış yapılacağı sinyalini vermişti. Bu gelişmenin ardından maaşlara artış yapılacağı bayram öncesi emeklilerin paralarını alacağı duyuruldu. 7 bin 500 TL’nin üzerinde ortaya çıkacağı ifade edilen rakam emeklileri havalara uçuracak, bayram sevinci yaşatacak.

Emeklilerin maaşlarına süper artış yapılacak, emekliler Kurban Bayramı’na çifte sevinçle giriş yapacak.

En düşük emekli maaşı belli oldu! 7500 TL'den öyle bir rakama çıkıyor ki emekliler şaşıracak. Emekliye müjdeler bitmiyor. Bayram ikramiyesi zammı müjdesi sonrasında en düşük emekli maaşı zammı için de haber geldi. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine gelecek zam oranları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Emekli maaşları ile ilgili yeni bir son dakika haberi daha var. En düşük emekli maaşına öyle bir zam gelecek ki duyanlar sevinçten havalara uçacak. İşte milyonların merakla beklediği en düşük emekli maaşı zammı ve son dakika gelişmeleri…

Emekliye sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında maaş zammı bekleyen emekliler için bir de bayram ikramiyesi sürprizi gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere maaş zammına ek bayram ikramiyesi zammı yapılacağını açıklamıştı. Emekli maaşlarına bu yıl Temmuz ayında 3’lü artış yapılacak. Hem enflasyon farkı, hem refah payı hem de seyyanen zam emeklileri bekliyor. Bu 3 zam sonrası emekli maaşlarında ciddi bir artış da bekleniyor. Hem en düşük emekli maaşına hem de 7500 TL üstü maaş alan emekliye okkalı zam gelecek. Peki, Temmuz zammı sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli bayram ikramiyesi zammı kaç TL olacak? İşte emekli maaşlarına zam son dakika gelişmeleri…

EMEKLİYE TEMMUZ’DA REKOR ZAM GELİYOR

SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi milyonlar Temmuz zammı için geri sayıma başladı. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam için enflasyon rakamları belirleyici olacak. TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Böylece 5 aylık enflasyon 15.26 olarak belirlendi. Ancak bu rakama Haziran ayı verileri de eklenecek.

Üstelik sadece 6 aylık enflasyon değil emeklilere seyyanen artış ve refah payı zammı da gelecek. Yani emekli maaşlarına 3’lü zam müjdesi geldi. Böylece hem en düşük emekli maaşına hem de 7500 TL ve üstü maaş alan emekliye rekor artış yapılacak. Yani emekliler Temmuz’da maaş zamlarını oldukça okkalı alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA İLK RAKAM GELDİ

Henüz Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanmasa da uzmanların en düşük emekli maaşında ilk tahminleri gelmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseleceğini öne sürdü. Ayrıca 7500 TL ve üstü maaş alan emeklilerin maaşlarının da 13-14.000 bandına kadar yükselmesi bekleniyor. Bu durumda asgari ücrete yapılacak olan artıştan sonra emekli maaşları asgari ücreti geçmiş olacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI DA GELİYOR

Ayrıca sadece en düşük emekli maaşını ve emekli maaşlarına zam gelmiyor aynı zamanda bayram ikramiyesi de Kurban Bayramı öncesinde artıyor. Yani bayram öncesi emekliler çifte Sevinç yaşayacak. Emekli Bayram ikramiyesinin de yapılacak olan artıştan sonra 3.000 TL ile 4000 TL arasında değişeceği tahmin ediliyor. Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili kesin rakamlar ise bu hafta belli olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı